изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:33 EEST
Областното ръководство на ГЕРБ излезе с декларация по повод скандалния случай с депутата Митхат Метин    
Политика "Областното ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен категорично осъжда действията на Плевенския депутат от ДПС Митхат Метин, като заявява, че е недопустимо политическо кадруване в общинските служби по земеделие и гори в Плевенска област. Уволняването на доказани аграрни специалисти и подмяната им с партийни кадри на ДПС е нарушение на човешките права и потъпкване на законите в страната, проява на партийна дискриминация.

Телефонният натиск и заплахи са познат стил и метод на работа за активистите на ДПС в областта още от 2003 г., но арогантните уволнения и похвата на „челен сблъсък”, станали публично достояние чрез ефира на Нова телевизия, не могат да останат ненаказуеми. Освободените чрез натиск места за държавни служители за общинския ръководител на ДПС в Левски г-жа Айля Абрахим и колегите й в Община Долни Дъбник, са пример за икономическата и лична обвързаност между активистите на ДПС, доказателство за корупционните практики при издигане на кадрите и упражняването на властта за лична изгода.

ПП ГЕРБ –Плевен отстоява принципа за прозрачни и компетентни назначения на кадрите. Смелостта, с която действат уволнените специалисти от общински служби по земеделие в Плевенска област, заслужава уважение и подкрепа. Това са действия доблестни, израз на ясна гражданска позиция, заинтересованост от случващото се в българското земеделие и готовност за недопускане на некомпетентни партийни кадри.

ПП ГЕРБ – Плевен настоява Министър-Председателят на Р България и Министърът на земеделието и горите да извършат бърза проверка по всички сигнали за неправомерни уволнения и съкращения в цялата Плевенска област и дадат публичен отговор на въпросите: Това ли е пътят за реформиране на българското земеделие, с такива кадри ли ще усвояваме европейските фондове, за това ли Правителството държи да довърши мандата си?

ПП ГЕРБ –Плевен призовава народните представители да се разграничат от действието на депутата от ДПС Митхат Метин и осъдят вмешателството му в изпълнителната власт.

Призоваваме компетентните институции към самосезиране, защото ненаказуемостта и потулването на скандалните уволнения не работи за имиджа и авторитета на Р България пред европейските ни партньори. "  http://dariknews.bg

ГЕРБ изнесе на яве и стари случаи на политическо кадруване в службите по земеделие

Ръководстовто на ПП ГЕРБ изнесе стари случаи за неправомерно уволнени кадри на Службата по земеделие в Долни Дъбник. Партията застана зад тях и тяхната смелост да говорят, като обяви категоричната си подкрепа и осъди политическото кадруване в службите в региона.

Това, което се случва днес, е един стар сценарий от 2003 г., каза Христина Янчева, която е бивш началник на службата по земеделие и гори в Долни Дъбник. Тя разказа подробно как през 2003 г. при нея дошъл тогавашния общински ръководител на ДПС в града Асан Еминов и й наредил да освободи от длъжност няколко свои служители, които трябвало да замени с кадри на ДПС.

След категоричен отказ от нейна страна, тя и нейните служители били освободени под предлог – промяна в длъжностните характеристики. На нейно място за председател е сложена Ралица Добрева, която е агроном, но на мястото на другите двама души са назначени хора без необходимия ценз. По думите на Янчева подобен сценарий се е разиграл в службата в Никопол.

На втория етап от кадруването е отстранена и самата Ралица Добрева, която заяви, че е крайно време колегите й да спрат да се страхуват и да защитят правата си. Неправомерно отстранените от длъжност служителки са завели дела, които според адвокат Цецка Цачева със сигурност ще бъдат спечелени.

 От ръководстовто на ПП ГЕРБ обясниха, че са потърсили и останалите отстранени от длъжност кадри от други общини в областта, но те се страхуват да говорят.  http://dariknews.bg


 


Сходни връзки

Областното ръководство на ГЕРБ излезе с декларация по повод скандалния случай с депутата Митхат Метин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди