изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:44 EET
ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР    
Ред и сигурностДве години затвор даде Окръжният съд в Добрич на 42-годишния Борис Борисов, който при непредпазливост причини смъртта на 33-годишния таксиметров шофьор Живко Жеков. 


Това стана факт, след като магистратите одобриха постигнатото с прокуратурата споразумение за прекратяване на наказателното производство срещу обвиняемия.

Вчера подсъдимият се призна за виновен пред Добричкия окръжен съд, че на 13 септември м.г., около 2 часа, при сбиване до заведение в централната част Добрич, той е нанесъл удар с ръка по лицето, от който пострадалият е паднал на земята и е починал от получената черепно-мозъчна травма, обусловила разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Подсъдимият заяви пред съдебния състав желание да бъде одобрено сключеното между него и прокуратурата споразумение, което има значение на влязла в сила присъда.

Окръжният прокурор Георги Коларов заяви, че ако беше  внесъл делото с обвинителен акт и има съкратено съдебно следствие, присъдата щеше да бъде под две години. Представителят на държавното обвинение разкри, че приятелят на Живко - Иван Димитров е провокирал компанията на подсъдимия, с която се разминали. После избягъл, а Борисов нанесъл удар на Жеков. Така се е стигнало до най-лошото. Коларов каза, че обвинението не може да се преквалифицира от “смърт по непредпазливост” в “убийство”, тъй като липсвал мотив.

Обвиняемият разполагал с медицинско свидетелство, че му е бил нанесен удар с крак. Това можело да се коментира и за неизбежна самоотбрана. “Приехме, че след юмрука, нанесен на загиналия, следва падането на земята, което Борисов не е предвиждал” - каза Коларов. Той допълни, че майката на Живко Жеков може да поиска от главния прокурор възобновяване на делото, ако смята, че процесът е завършил с несправедлива присъда или че има нарушения. НДТ

 


Сходни връзки

ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди