изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:17 EEST
ЛОВЦИТЕ ОБЕДИНИХА ЮЖНА И СЕВЕРНА ДОБРУДЖА    
Лов и риболов

Ловната асоциация на румънския град Констанца и Сдружение "Ловно-рибарско дружество - Добрич" сключиха договор за сътрудничество.



Както вече НДТ Ви информира, целта на контракта е развиване на двустранните отношения на двата града в ловно-стопанско отношение, задълбочаване на международното сътрудничество по отношение на опазване на дивеча и създаване на стабилни и съвместни действия за устойчиво ползване на природни ресурси в региона.

Три са основните задачи, които авджиите от двете държави са си поставили. Предстои обмяна на опит по отношение на съхраняване, опазване и устойчиво ползване на природните ресурси, състояние на ловното стопанство и перспективи за развитие. Ловците ще участват в съвместни ловни събори, спортно-състезателни мероприятия, културни прояви и трофейни изложби. Организациите ще си обменят кадри и литература. Ще разработват и осъществяват съвместни научно-изследователски и други проекти. Планирани са организиране и провеждане на научни конференции и семинари по въпросите на ловното стопанство и природозащитата в Южна и Северна Добруджа. 

Председателят на ЛРД - Добрич Илия Михайлов обяви, че съвместните решения ще се осъществяват само, ако са приети и одобрени от ръководството на всяка от страните, съобразно Устава на всяка от организациите и законодателството на двете държави. Решенията за сътрудничество между дружините на двете организации ще се вземат от съответните им ръководства, ако не ангажират ръководствата на висшестоящата организация и не противоречат на сключения протокол.    

За НДТ Илия Михайлов потвърди, че една от основните цели на местното ловно сдружение е тази година авджиите да се сдобият с хижа. Тенденцията е лентата да бъде прерязана през есента. Ловният дом ще бъде в местността Кобаклъка. НДТ  

 


Сходни връзки

ЛОВЦИТЕ ОБЕДИНИХА ЮЖНА И СЕВЕРНА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди