изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:46 EET
БУШОНЪТ МУРГИНА изгоря! Кажи на БАБА си и ДЯДО си: Мургина ти открадна 500 лв пенсия....    
НовиниБушонът Мария Мургина изгоря. Кажи на баба си и дядо си, че ако чрез поставеното лице - Мургина (уволненият директор на Националната агенция по приходите - НАП) властта не беше точила по 1 милиард лева на година пенсиите им щяха да са с 500 лева повече за година. Или по плюс 41 лев на месец за всеки български пенсионер.


"На година от хазната са теглени около 1 милиард лева. И това години наред. Схемите за източване на Данък добавена стойност (ДДС) са три. Фиктивна продажба на имоти, фиктивен износ на алкохол и фиктивна продажба на стоки между фирми фантоми. И в трите схеми задължително влиза натиск отгоре - точно определени хора се пращат да проверяват точно определени фирми, за да не открият никакви нередности. Именно чрез тези фирми се точат парите ви. Вече става въпрос за организирана група от различни институции за фалшифициране на документи. Пред медиите служител на НАП от Силистра изнесе факти, че лидерът на ДПС я е уволнил защото открила нередности. Тогава се намесил и Гущеров от БСП за да потулят скандала. Мургина изобщо не реагира, защото е в играта. Жената пуснала сигнала очаква защита от директора си, но вместо това я уволняват, тя се разболява и животът и е съсипан. ДАНС знаеше за тази кражба от няколко години, но я прикриваше. Разкриването и стана възможно, след като служители от три регионални звена на НАП - Силистра, Бургас и Пловдив изпратиха своите сигнали до Брюксел и ДАНС вече нямаше къде да ходи, освен да осветли престъпленията. Вместо обаче да я арестуват, говорят за приета оставка. И вижте колко е неадекватно поведението на министъра на финансите Орешарски. - Мургина създаде тази агенция, казва той. Чакай бе Орешарски, министерството не твоя частна фирма, а НАП не е частна фирма на Мургина. Преди нея нямало ли е данъчна система в България. Мургина движеше схемите за кражба с ваше благословение. Има и друга схема за източване на пари от хазната - чрез така наречените данъчни консултанти. Голяма фирма трябва да дължи около 300 000 лева данък и отива при такъв данъчен консултант. Това е бивш служител на НАП. Той му казва - дай 150 000 лева и ще те оправя. Отива данъчният консултант при точно определен служител в НАП и му казва - ето ти 75 000 лева, дай да ги оправим. И всички са доволни", обясниха измамите в ефира на БиТиВи от партията "Ред, Законност и Справедливост".
От партията предупредиха - още от днес кметове на градове - феодални имения да започнат да подават оставки, защото до седмица ще има арести на кметове-феодали на големи градове.

www.varna-sport.com

 


Сходни връзки

БУШОНЪТ МУРГИНА изгоря! Кажи на БАБА си и ДЯДО си: Мургина ти открадна 500 лв пенсия.... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди