изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:31 EEST
Още един арестант умря    
Ред и сигурност
Арестант е починал вчера в следствения арест в Търговище, съобщиха от полицията. Мъжът се казва Кристиян и е на 32 години, предаде БГНЕС. Той е бил задържан в Търговищкия арест в средата на септември 2008 г. след акция на Варненската и местната полиция.


Аутопсия на починалия ще изяснява причината за смъртта. Има прокурорско разпореждане да не се предоставя информация, докато не се публикува официалното съобщение на разследващите.
От пресцентъра на полицията в Търговище заявиха само, че "на 12.02.2009 г. в 11,40 ч, в помещенията на сектор “Следствен арест” при ОЗ “Изпълнение на наказанията”, е намерен мъртъв в килията си подсъдимият К. И., на 32 години, от Търговище, с мярка “задържане под стража” от 20.09.2008 г". "При извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. Трупът е приведен в МБАЛ-Търговище за аутопсия. По случая е образувано следствено дело", се казва още в информацията.
Следствените арести са на подчинение на Министерството на правосъдието, а не на МВР.
Тази седмица вътрешният министър Михаил Миков заяви, че до дни ще станат ясни резултатите от проверката за смъртта на 29-годишния арестант Пламен Куцаров в София. Срещу 8 служители на бившата ГДБОП се водят дисциплинарни производства. Двама от тях, които бяха обвинени, бяха пуснати на свобода.
По повод смъртта на възрастен мъж, който издъхна в ареста на Четвърто РПУ в деня на сблъсъците между полиция и протестиращи в парламента, от МВР вече бяха категорични, че той е починал от инфаркт и няма никакви данни за насилие. dir.g
 


Сходни връзки

Още един арестант умря | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди