изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:49 EET
Сидеров: В МВР са турски мекерета    
Общество
Волен Сидеров доведе своите български и евродепутати в Кърджали, за да поведат протеста срещу "бездействието на институциите" след гаврата с християнското гробище. Още вчера лидерът на "Атака" заплаши с граждански арести вандалите, които оскверниха гробище край местното село Опълченско.


Междувременно обаче полицията задържа хулиганите. От общината пък съобщиха, че гробищният парк е изоставен от 1976 година и никой не се грижи за гробовете, затова то ще бъде оградено. (Виж линка)
Активисти на "Атака" от Карлово, Стара Загора, Петрич и други градове обсадиха днес за около час сградата на Областната дирекция на МВР и опитаха да проникнат вътре за срещата на Сидеров с полицейските началници, предаде БГНЕС.
Той обвини местната полиция в бездействие и некадърност и настоя тя да не обяснява, че това е невинна детска игра и че действията на младежите са били безмотивни. "Напротив, има мотив и той се нарича българомразие", изтъкна Сидеров.
Шефът на полицията в Кърджали Комисар Стефан Ангелов обаче запозна народните представители от "Атака" с извършените до момента действия по случая, съобщи МВР. Оттам уточниха, че в изключително кратки сроково са установени всичките седем извършители. От тях шестима са от ромски произход, непълнолетни. Единственият пълнолетен в групата е българин - 18-годишне ученик, който е задържан е бил за 24 часа, уточни Ангелов, цитиран от БТА. От младежите са иззети мобилен телефон, с който е заснет видео клип от 5,29 минути с вандалския акт, както и компютърът, от който след това той е качен в интернет. Във видеото се вижда как младежите изтръгват кръстове, метални огради от гробове и палят снимка на една от паметните плочи. По случая се води проверка за хулиганство и събраните от полицията материали са изпратени в Районната прокуратура.
"Липсата на държавност и адекватни мерки позволяват в нашата страна да се случват подобни неща", заяви обаче Сидеров пред журналисти. "Поругаване на знамена, събаряне на църкви, викове "Смърт на гяурите!", "всичко това се случваше през годините", каза още той.
Според него това е тенденция, на която, "като дойде "Атака" на власт", ще сложи край. Лидерът на партията изрази възмущение, че няма реакция по този случай.
"Нито президентът, нито премиерът, нито председателят на Парламента заклеймиха вандалския акт на тези няколко говорещи турски изроди. Ако зависи от мен, трябва да бъде върнато смъртното наказание", подчерта Сидеров.
Според него, има директиви в медиите да не се изнася информация и да не се говори, когато има престъпление като това в село Опълченско. Лидерът на "Атака" заяви, че ще поиска обяснения от МВР и прокуратурата какво е направено по случая и защо полицията е реагирала късно.
"Видяхме имитация на дейност от МВР. Там са турски мекерета, така, както правителството е с мандата на ДПС", отсече още Сидеров, цитиран от БГНЕС.
Той подчерта, че "Атака" ще поиска обяснение и от мюфтийството. "На това ли обучават в техните ислямски центрове – на омраза и хули към християнските символи?", разгневи се Сидеров и изрази дълбоко разочарование, че Кърджали не се е вдигнал да отиде в селото и да залови вандалите.
След срещата в полицията атакаджийте обсадиха кметството. След освирквания и призиви да слезе кметът и да свали чуждите знамена на побратимените градове, Сидеров и депутатите се отправиха за среща с окръжния прокурор.
Протестният митинг, който започна към 12,30 ч. пред паметника на Левски, е забранен със заповед на кмета Хасан Азис. Мотивите за забраната са, че той може да предизвика нарушения в обществения ред, както и неспазване на 48-часовия законов срок за уведомяване.  dir.bg

 


Сходни връзки

Сидеров: В МВР са турски мекерета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди