изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:08 EET
Цветан Цветанов: Злоупотребите в НАП ощетяват републиканския бюджет и се използват с умисъл    
Новини Пловдив. Злоупотребите в Националната агенция по приходите (НАП) са едно сериозно перо, което ощетява републиканския бюджет и се използва с умисъл. Това каза пред кореспондента на Агенция “Фокус” председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че това, което се случва в НАП, е било очакван резултат.

 “Въпросът беше дали ще се случи в края на мандата на това правителство или в началото на следващото правителство, което ще бъде изцяло с нова конфигурация на управление и подкрепа”, добави Цветанов. Според него констатациите, които излизат в обществото и според констатациите на експертите, които посочват, че близо 2 млрд. лв. на година са изтичали от републиканския бюджет означава, че има изключително сериозна политическа протекция. Притеснителен е фактът, че може би Мургина не би посмяла да прикрива подобен род злоупотреби, ако нямаше политическата подкрепа на представители на водещи институции в България. Затова от ГЕРБ смятат, че разследването трябва да стигне докрай в тази насока, посочи Цветан Цветанов. Той уточни, че ако не получат отговор на всичките тези въпроси, които днес си задава обществото, от политическа партия ГЕРБ, влизайки в политическото управление на страната, ще направят всичко възможно злоупотребите с парите на българските данъкоплатци да бъдат прозрачно обявени. “Умолявам премиера Станишев – нека поне веднъж излезе да коментира защо се подават тези оставки”, каза Цветанов. Според него не е имало абсолютно никаква аргументация за оставката на Румен Овчаров, на Румен Петков, а аргументите за обществото и за Европейската комисия са били ясни. Обществото знае отговорите на тези въпроси, но иска да ги чуе от този, който носи пряката и персонална отговорност за изпълнителната власт – това е министър-председателят в лицето на Сергей Станишев, каза Цветанов. Според него може би няма да е далече времето, когато ще стане ясно кои са тези, които са се възползвали от източването на ДДС и от схемите и това може би ще бъде много неприятно за БСП.
Цветана ТОНЧЕВА

Цветан Цветaнов призова премиера да назове кръговете, толерирали Мургина
18:11

Председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветaнов призова премиера Сергей Станишев да назове висшите кръгове, които са толерирали досегашният изпълнителен директор на НАП Мария Мургина.

Според Цветанов, от агенцията са изтичали по 1 – 2 млрд. лева ДДС годишно.
"Премиерът е важно да го каже, защото премиерът носи персонална отговорност за контрола, за прозрачността и за управлението на държавата. След като той не излезе и не каже, винаги ще останат съмненията, че пак нещо се е потулило, а злоупотребите са факт”, каза Цветанов.

"Недейте да смятате, че ако Мургина е правила нещо през тези три години и половина, не е без санкцията на най-висшите етажи на властта в управлението на страната. Тук по всяка вероятност има институции, които са оглавявани и са замесени във всичко това, което се е случило.

За съжаление обаче, и тази смяна, както и всички останали, които бяха на такива високи постове в управлението на държавата, премиерът не излиза и не казва какви са мотивите за подаването на оставки и дали някои от висшите кръгове около политическите партии, които днес управляват, не са се възползвали от подобни злоупотреби с парите на българския данъкоплатец”, допълни Цветанов. Информацията е на БНР./БГНЕС

Емил Димитров - Ревизоро и Емил Василев в разговор за видовете престъпните схеми за източване на ДДС

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Злоупотребите в НАП ощетяват републиканския бюджет и се използват с умисъл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди