изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:05 EEST
7 олигарси точили 650 млн.    
Новини
7 олигарси са източили ДДС от държавата за над 650 млн. лв. Агенти на ДАНС, прокурори и следствие проверяват обаче дали участието им не е замаскирано с фирми бушони, съобщава "24 часа". Вестникът разполага с имената и точните суми, за които срещу тях е подаден сигнал но не ги публикува, тъй като все още няма официално потвърждение за участието им в супераферата ДДС.


 Мария Мургина ще бъде обвинена в престъпление по служба по чл. 282 от НК заради уволнените служители. Разследващите ще проверят също дали бившата шефка на данъчните правомерно е изразходвала през миналата година 1,6 млн. лева за реклама и още 25 млн. лв. за консултантски услуги за ремонта на новата сграда на НАП, който се забавя твърде дълго. Според източници от службите в писмата до Европейската комисия имало данни за източване на ДДС и срещу десетина фирми , свързани с ДПС.
Проверява се също дали в аферата е замесен и Владислав Христов , с когото Мургина живее. Под прицел са фирмите му "Роков Трейд" , "Роков Инженеринг" и "Роков ООФ -изследователски център".
Данъчните са опънали чадър и върху едри строителни предприемачи в Бургаско. При тях реалните и продажните цени се разминавали в пъти. Така собственикът спестявал данъци.
Най-шумният скандал по морето е от лятото на 2007 година, когато бе уволнен шефът на териториалната дирекция Недялко Киров. Той обясни, че е махнат по политически причини и потвърди, че тогава е пускал сигнал до комисията по корупция за намеса в проверка на строителен предприемач, но отказа да назове кой е. Заради този скандал от ДАНС потвърдиха, че са използвани СРС-та.
Правени са фиктивни сделки с имоти, като след прехвърлянето им цената им се е увеличавала между 10 и 19 пъти. В основата на схемата е фирмата собственик на брезнишката изба, чиито активи тогава държал Радостин Илиев. 
Сред най-фрапиращите случаи е сделката със старата кланица в Брезово. ЕТ "Младо Вино" продава на "Маркет спийд" имота за 200 хил. лева.  Малко след това същата кланица е препродадена на "Риком" 19 пъти по-скъпо за сумата от 3,7 млн. лв. Самият Радостин Илиев е категоричен, че няма нищо нередно в сделаката. След врътките собственик на "Риком" става 18-годишен ром от Пловдив. /БЛИЦ  
 


Сходни връзки

7 олигарси точили 650 млн. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди