изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:21 EET
КАВАРНА ПЛАНИРА 40 НА СТО В БЮДЖЕТА ЗА ИНФРАСТРУКТУРА    
НовиниВ петък след обяд премина общественото обсъждане на проекто-бюджета на община Каварна, съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Рамката на заложения проекто-бюджет за настоящата 2009 г. е в размер на 25 млн. лв. Най-много от средствата - около 11 млн. лв., са предвидени за капиталови разходи, което е 40 на сто от него.

Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че приоритет ще е изграждането на канализации, водопроводи и последващо възстановяване на улиците. "Очакваме около 9-10 млн. лв. по различни проекти и програми, като по този начин средствата за подобряване на инфраструктурата ще станат около 20 млн. лв." - каза още Цонко Цонев.
Според председателя на ОбС - Каварна - д-р Евгени Чобанов,  преди да са преминали обсъжданията на проекто-бюджета в комисии, може да се каже, че рамката му е твърде амбициозна.
Д-р Чобанов добави още, че на предстоящата сесия в края на този месец съветниците ще разгледат и докладни, касаещи продажбата и отдаването под наем на общински земи. "Според изискванията на закона, сме длъжни отсега да одобрим това, което може да се продаде или отдаде под наем през годината, като ние ще го направим на база заявен инвестиционен интерес в общината. Едно от предложенията, които ще обсъдим, е свързано с одобряването на продажбата на 160 дка общинска земя за изграждане на фотоволтаични системи, тъй като има интерес към общината в това отношение, но не се знае дали инвеститорите във време на криза ще реализират до края на годината" - поясни още общинският председател.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ПЛАНИРА 40 НА СТО В БЮДЖЕТА ЗА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди