изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:49 EET
НЮЙОРСКАТА БАНДА DREAM THEATER ЗАБИВАТ НА "КАЛИАКРА ХАРЛЕЙ ДЕЙВИДСЪН РОК ФЕСТ"    
НовиниОрганизаторите на едни от най-тежките концерти през последните години у нас - община Каварна и Жокер медия обявиха вчера, че на 29 март в столицата с концерт ще се разпишат момчетата от шведската банда In Flames, а Каварна на 3 юли - в рамките на тазгодишното издание на традиционния вече рок фест, публиката ще взриви със свои изпълнения бандата от Ню Йорк "Dream Theater". И двете банди идват за втори път в България, но разменят местата на концертите си - от София в Каварна и обратно, уточняват организаторите. "Dream Theater", известна като емблематична прогресив метъл банда, е първият обявен хедлайнер на тазгодишното издание на феста. Момчетата идват за втори път в България, седем години след концерта си в столицата - на 3 юли 2002 г.

Тогава, пред хиляди фенове и след три часа музика от най-висока класа, развълнуваният барабанист Mike Portnoy обеща с ръка на сърцето, че: "Dream Theater" винаги ще се завръщат тук". Бандата от Ню Йорк идва в Каварна начело с легендарния китарист John Petrucci и барабаниста Mike Portnoy. Само за последното си турне "2007-2008 Chaos In Motion WORLD TOUR" бандата е изнесла 115 концерта в 105 града из 35 държави и пред стотици хиляди фенове, допълват организаторите на концерта. "Dream Theater" са известни и с традицията си да свирят на живо кавъри на цели класически рок албуми, като албума на Deep Purple 'Made In Japan' по време на турне в Япония през 2006 г. Изпълнявали са още и "Master of Puppets" на Metallica, "The Number of the Beast" на Iron Maiden и "Dark Side of the Moon" на  Pink Floyd. Съвсем скоро организаторите ще обяват и имената на останалите участници в "Калиакра Харлей Дейвидсън рок фест 2009", а билетите за него ще бъдат пуснати в продажба в средата на март.
От пресслужбата на община Каварна и техните партньори припомнят, че през изминалите вече три издания на феста са гостували рок-икони като Manowar, Motorhead, Heaven and Hell, Twisted Sister, Testament, Helloween, Аlice Cooper, Slayer и In Flames.
Една от най-успешните шведски банди "In Flames", които изнесоха един от най-грандиозните и запомнящи се концерти у нас именно на каварненска сцена, на 29 март ще разтресат зала "Деница" от 20 часа в столицата. Билетите, чиято продажба започва от днес, ще са по 35 лв., а в деня на концерта ще се продават по 45 лв. Ценните пропуски ще се продават в билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg.
През 2008 г., малко преди да стъпи в Каварна, групата е обявена за "Най-добра международна банда" на авторитетните Metal Hammer awards. В последния ден на Калиакра Рок Фест 08, скандинавците се разписаха преди Slayer. Вокалът - Anders Friden, видимо доволен от емоционалното посрещане на българска земя, обеща втори концерт на бандата в България, който скоро ще е факт.
 


Сходни връзки

НЮЙОРСКАТА БАНДА DREAM THEATER ЗАБИВАТ НА "КАЛИАКРА ХАРЛЕЙ ДЕЙВИДСЪН РОК ФЕСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди