изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:06 EEST
ЗАЛОВИХА ВЪОРЪЖЕНИ БАНДИТИ, ОГРАБВАЛИ ДОМОВЕ И МАГАЗИНИ    
Ред и сигурност 8 семейства британски заселници пропищели от маскираните и въоръжени бандити, задигали дори вратите от домовете им. При специализирана полицейска акция, в която са участвали служители на Първо и Второ районни управления и Криминална полиция, на 11 февруари е задържана организирана престъпна банда, специализирана в обири на домове на английски заселници в региона.


Това съобщи на нарочна пресконференция директорът на ОД на МВР комисар Ивелин Петров. Първоначално са били разпитани и заловени 12 души, от които пряко заподозрени в съучастие в организираната банда са били 8 души - Г. Г.  - на 24 г., К. В. - 27, Р. К. - 29, А. А. - 41, С. П. - 29, Г. В. - 26, М. М. - 38, и М. Г. - на 47 години. Шестима от тях са криминално проявени, поясни Петров.
В различно съучастие и като група от началото на 2008 г. дръзките бандити са извършвали обири на територията на общините Добричка, Добрич и Балчик. "Основно са посягали на домовете на британски заселници, тъй като те не живеят през цялата година у нас. Жертва обаче са били и български домове, магазини, питейни заведения, земеделски кооперации, от които в големи количества са откраднали горива. Обектите са били предварително набелязвани, като престъпниците са ползвали и коли за изнасяне на откраднато" - поясни още Петров.
Бандитите обирали техниката от домовете - от телевизорите и печките, та дори на места и вратите. Сред пострадалите британски заселници са семейства, живеещи в селата Одринци, Миладиновци, Котленци, Дончево и Богдан.
Полицаите разкриха още, че при извършените в домовете и колите им обиски голяма част от вещите са открити и иззети, а в двора на 38-годишния М. М. е намерено специално помещение, оборудвано с изкуствено отопление, в което имало засети 55 стръка канабис. "В момента се проверява дали растенията са от забранените за отглеждане видове" - допълни комисар Петров. Шефът на Криминална полиция Галин Савов поясни, че двама от обирджиите са рецидивисти с няколко присъди, а единият е с 1 присъда. "Основно са вземали техника, която е нова и актуална на пазара, домашни уреди, климатици и досега не е правено остойностяване на откраднотото" - каза Г. Савов.
Шефът на Второ районно управление Иван Иванов допълни, че от магазините по селата групата е задигала перилни препарати, ваучери за мобилни телефони, кафе, колбаси и пари, където са намирали. Към момента 5-има са уличените в престъпления, като групата е имала и оръжие, което е иззето при обиските. Става дума за пневматично и газово оръжие, преправено за бойни муниции, но няма данни да е било употребявано по време на обирите, поясниха още полицаите.
Трима от задържаните са с мярка за неотклонение "задържане под стража" - М. М., Г. Г. и С. П., М. Г. е с мярка "домашен арест", а К. В. е с парична гаранция. НДТ

Снимки: Любен Желязков


 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА ВЪОРЪЖЕНИ БАНДИТИ, ОГРАБВАЛИ ДОМОВЕ И МАГАЗИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди