изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:15 EEST
МВР съкращава 330 служители    
Новини
В специализираните дирекции и институти на МВР ще бъдат съкратени 6.1% от реалния личен състав. Това е съобщил на оперативно съвещание министърът на вътрешните работи Михаил Миков, информираха от пресцентъра на ведомството. Фактически това са 330 служители, уточняват оттам.
Служителите на МВР са малко над 60 000 души.


На друго оперативно заседание утре с директорите на “Гранична полиция”, “Охранителна полиция”, “Криминална полиция”, “Досъдебно производство” и “Пожарна безопасност и спасяване” министър Миков ще обсъди оптимизирането на щата на главните дирекции.
Целта на ръководството на МВР е този процес да бъде окончателно завършен до края на месец февруари във всички структури, се казва още в официалното съобщение.
По-рано днес Синдикалната Федерация на служителите в МВР, учредена на 15 февруари т.г., публикува на интернет-страницата на свободния полицейски форум декларацията от учредителното си събрание, предаде БГНЕС.
В нея се казва: "Ние, учредителите на Синдикална Федерация на служителите в МВР, като имаме предвид състоянието на Министерството и ескалиращото напрежение сред служителите, заставаме изцяло зад исканията на служителите от МВР, внесени на 17.01.2009 г. от Контактната група; освобождаваме от отговорност Контактната група и изказваме благодарност на членовете й за досегашната й работа; обръщаме се към политическото ръководство на МВР с призив да прояви отговорност и експедитивност при решаване на поставените въпроси; в случай, че до изтичане на поставените на 17.01.2009 г. срокове не получим удовлетворителен отговор, призоваваме всички служители на МВР да се включат в националните протести, които ще започнат на 15.03.2009 г., в гр. София, в градинката до Посолството на Чехия, в качеството й на ротационен председател на Съвета на ЕС".

dir.bg

 


Сходни връзки

МВР съкращава 330 служители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди