изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:44 EET
ОБСЪЖДАТ ГРАФИКА ЗА РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ    
НовиниДнес в РИОСВ във Варна бе представен графикът за работа по реализация на проекта за изграждане на регионално сметище за твърди битови отпадъци в село Стожер.

Там представители на сдружението за изграждане на депото ще представят предстоящите до края на годината дейности. Графикът ще бъде представен от зам.-кмета на Добрич арх. Пламен Ганчев.
Както НДТ вече писа,  очаква се проектирането да бъде завършено за срок от три месеца след избора на проектант, който тече в момента. То ще бъде финансирано с безлихвен заем от ПУДООС към МОСВ до 600 000 лева. След последващо съгласуване с РИОСВ и МОСВ и получаване на комплексно разрешително, ще бъде подготвен проектът, с който Сдружение "Регионално депо за ТБО в с. Стожер" ще може да кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Околна среда". Най-вероятно това ще стане в началото на 2010 г. Около 15 милиона евро ще струва изграждането на депото.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ГРАФИКА ЗА РЕГИОНАЛНОТО СМЕТИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди