изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:04 EEST
ПОЛОВИНАТА ПОЖАРИ - В ЖИЛИЩА    
Ред и сигурностПрез последните години се запазва тенденцията най-много пожари с щети да възникват в жилища на граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

През 2006 г. запалванията в домове са 49,3 процента от всички, през 2007 г. - 46,2 на сто, а през 2008 г. - 48,6 процента. Само през януари има 20 пожара в жилища на граждани, като това са 74 на сто от всички, възникнали през месеца произшествия с щети. Вследствие на тях е унищожена 373 кв. м покривна конструкция.
Пожар може да възникне на много места във вашия дом, казаха огнеборци. Причините може да са различни: пушене, отоплителните уреди, електрическата система, празничната украса. Много често запалвания възникват в кухнята, където се готви, както и в килери, където има старите вещи, дрехи и други, които могат да горят. Детската игра с огън също е честа причина за пожари. 
От "Пожарна безопасност и спасяване" съветват да се спазват правилата и нормите за пожарна безопасност са отговорност. Противопожарната култура включва знания за пожароопасните свойства на веществата и материалите, поведението им при пожар, мерките за предотвратяване на пожар, създаването на предварителни условия за пожарогасене и ограничаване на неблагоприятните последици от възникнал пожар, умения за действие при пожар и др., коментират огнеборци. Те допълват, че формирането на противопожарна култура трябва да започне от ранна детска възраст, за което от голямо значение е личният пример на по-възрастните. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЛОВИНАТА ПОЖАРИ - В ЖИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди