изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:46 EET
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани две  прeстъпления.

 

На 17 февруари 2009 година, в РУ на МВР – Шабла е получено съобщeние за това, че на 16 февруари 2009 година, възрастна жена, живуща на територията на община Шабла, е била измамена с парична сума от 1300 лева.

На горепосочената дата, на  телефона на потърпевшата жена,  се обадило неизвестно лице, което се представило за нейн близък, който  е допуснал пътно - транспортно произшествие с ранен човек. На жената е било заявено, че за да бъде освободен “под гаранция” са необходими 1300 лева. След приключването на телефонния  разговор, исканата сума е била занесена и оставена в покрайнините на селището, в което живее потърпевшата жена.

По случая работят служители на РПУ – Шабла. Провеждат оперативно - издирвателни мероприятия. Образувано е досъдебно производство.

Във връзка с горния случай, ОД на МВР – Добрич, за пореден път се обръща към жителите на област Добрич, да бъдат изключително внимателни към  обаждания от подобен род. Прибързано да не се доверяват на получените по телефона  съобщения. Веднага да се проверя  достоверността на това, което  е съобщено и в никакав случай да не  предоставят  парични суми поискани по телефона.

При всяко съмнително обаждане, преди да се предприемат каквито и да е действия, гражданите биха могли да позвънят на тел.166 или да се посъветват с полицейския си инспектор.  

        

През денонощието няма регистрирани пътно - транспортни произшествия  на територията на област Добрич.  

 

             

Поделенията ОЗ “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на два пожара в гр.Добрич и в с.Балканци, общ.Ген.Тошево. Пожарите са възникнали съответно в отпадъци и в сухи треви.  

 

 

18 февруари 2009г.                                                          ОД на МВР - Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди