изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:14 EEST
Олигарси точили ДДС по швейцарски сметки    
НовиниПовече от 15 олигарси участвали в схема и са източвали ДДС чрез швейцарски банки. Подобен сигнал внесе днес депутатът на РЗС Яне Янев. В близките седмици той смята да подаде друг сигнал за източване на милиарди в чужбина, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.

Яне Янев разполагал с данни, че от ФБР са донесли материали в прокуратурата за родни олигарси.
Представителите на РЗС поискаха днес от прокурорите Роман Василев и Николай Кокинов специална защита за свидетелите, които имат връзка с подадените сигнали. От СГП са дали уверение, че до 10 дни ще запознаят 10 лица, които са свидетели с процедурата по тяхната специална защита.
За далаверите са използвани фирми еднодневки, които са регистрирани чрез откраднати лични карти, както и схеми за увеличаване цената на даден продукт. Според Янев олигарсите били в обща схема с политици, някои магистрати и полицаи. Разплитането е започнало, когато инспектори на НАП са започнали да правят проверка. "Трябва да има спешна операция и в митниците на най-високо ниво", каза Яне Янев. Той добави, че служител на високо ниво в митниците действал като Мургина. Олигарсите получавали пари от Швейцария, за да си развиват бизнеса тук. Схемата била досущ схема за пране на пари, но Яне Янев отказа да коментира дали с тези пари са се спонсорирали партии. Той заяви само, че има замесени политици.
Яне Янев заяви, че е потресен от оневиняването на пловдивския олигарх Георги Гергов. Според него не по-малко от 8% до 10% от служителите на НАП са участвали в престъпления, като те са били съпричастни без дори да подозират за това. Те са бавили връщането на ДДС на изрядни фирми.
На днешната среща лидерът на РЗС е попитал прокурорите за един зам.-министър, като обвинителите го уверили, че скоро ще има развитие по въпроса. Милан Николов, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Олигарси точили ДДС по швейцарски сметки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди