изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:13 EEST
ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА СРЕЩА НА 14 ОБЩИНИ    
НовиниВчера и днес в Добрич се провежда координационната среща на 14-те пилотни общини по проекта на НСОРБ "Гражданите и общината - партньори за прозрачна и ефективна местна администрация".

 Той се реализира в рамките на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана със средства на Европейския социален фонд на ЕС. Община Добрич е домакин на координационната среща. Участниците във форума бяха приветствани от квета на Добрич Детелина Николова. Тя посочи, че НСОРБ трябва да разработи национална програма за приложение на европейската стратегия за иновации и добро управление. Сред основните акценти трябва да са проучване и анализ на съществуващия български опит. По време на форума в Добрич ще се подготви наръчник, който ще се използва като помагало на общинските администрации у нас.
По проекта вече са разработени първоначални варианти на плановете. Те включват мерки, както за подобравяне работата с гражданите, така и такива за цялостно по-ефективно и най-вече прозрачно управление на местно ниво. По-нататък в рамките на проекта е предвидено провеждането на целеви обучения, насочени към представителите на всички общини по различни теми.
С цел разпространението сред всички общини на водещите практики по добро управление, както и на резултатите от прилагането на мерките по ефективност и прозрачност ще бъде създадена интернет страница с виртуална библиотека по теми, която също ще бъде представена по време на срещата в Добрич. На заключителния национален форум през юни ще бъде отчетен напредъкът на българските общини по прилагането на мерките по ефективно и прозрачно управление, нашият опит като пилотна държава по прилагането на Стратегията ще бъде разпространен сред останалите европейски страни
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА СРЕЩА НА 14 ОБЩИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди