изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:11 EET
Започва делото срещу Красимир Гергов    
Ред и сигурност Днес в Софийски градски съд започва делото срещу бизнесмена Красимир Гергов. През декември м.г. той беше обвинен за предлагане на подкуп от 425 000 лв. на бившия генерален директор на БНТ Кирил Гоцев през 2004 г. Парите са дадени под формата на заповедни записи.

Гергов е обвинен в опит да подкупи длъжностно лице – бившия генерален директор на БНТ Кирил Гоцев, за да бъде предотвратено сключването на договор на телевизията с руската компания “Видео интернешънъл”. Такъв договор би ограничил рекламния монопол на фирмата на Гергов в БНТ “Медия маркет”.

Скандалът тръгна през 2006 г. от публикация във в. “Дума”. Тя бе предхождана от разкритията на бившия водещ на “Всяка неделя” Кеворк Кеворкян, чието предаване вече бе свалено от екран, който публично огласи, че притежава документи – две записни заповеди – за превеждане на 375 хил. лв. и на 50 хил. лв. от Гергов на Кирил Гоцев в качеството му на шеф на държавната БНТ.
Публикацията послужи за самосезиране на прокуратурата, която образува досъдебно производство първо срещу неизвестен извършител. Месеци наред материалите се движеха между градската и апелативната прокуратура, за да се стигне до повдигнатото обвинение срещу Красимир Гергов. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Започва делото срещу Красимир Гергов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди