изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:03 EEST
НАД 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ПОДПОМОГНА БЧК ЗА 2008 ГОДИНА    
ОбществоНад един милион българи подпомогна Българският Червен кръст през 2008 година. Това съобщи в Добрич председателят на Националния съвет на организацията Христо Григоров.

Той уточни, че това са хора под екзистенц минимума. По линия на подпомагането през м. г. в България БЧК е реализирал 138 международни програми. 360 000 социално слаби са получили помощи по линия на интервенционалните запаси на Европейския съюз. И през тази година те бъдат предоставяни от БЧК, каза Григоров. И поясни, че бедните няма да получават само брашно, а и консерви, олио и други хранителни продукти. Финансовата криза е нещо, което тепърва идва в България, БЧК е подготвен за нея, каза председателят на Националния съвет. По думите му кризата няма да се отрази толкова на организацията, колкото на обществото.
Христо Григоров бе сред гостите на отчетно-изборното събрание на Областния съвет на БЧК в Добрич. На него присъстваха кметът Детелина Николова,  д-р София Стоименова - генерален директор на БЧК, заместникът - й д-р Славина Джамбазова, ръководители на институции и организации, партньори на БЧК и др. Цялото национално ръководство на Българския Червен кръст идва в Добрич, за да изразим нашата благодарност към Областния съвет, който е един от водещите в страната.
 По време на форума бе отчетена дейността на организацията от 2005 до 2008 година. Стана ясно, че за периода в Областния съвет на БЧК в Добрич са получени хуманитарни пратки на обща стойност над 840 000 лева. Отчетена бе тенденция за намаляване на помощта, което се дължи на присъединяването си към Европейския съюз. Благодарение на хранителната банка, която е изградена към организацията, са раздадени хранителни продукти на стойност 30 146 лева. Чрез организираните сред ученици, педагози и родители са постъпили продукти на стойност 8 500 лева. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ПОДПОМОГНА БЧК ЗА 2008 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди