изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:45 EEST
Нов шахматен скандал с тоалетна и шпионаж    
Спорт
24 часа след началото на мача на претендентите за шахматната корона в София избухна скандал, напомнящ тоалетната сага в Елиста. Освен нужника, сега в сюжета се намесват шпионаж, подслушване и заглушаване. Съперникът на Веселин Топалов - Гата Камски, заедно с екипа си инсталира камера пред двете тоалетни в НДК, предаде БЛИЦ-Спорт.


По изричното настояване на хората на американския гросмайстор, записващото устройство бе монтирано, за да се следи кой влиза, кой излиза и какво прави там.
Записите от камерата пред WC-то ще бъдат достъпни до двата екипа. Българската страна е позволила този компромис, защото тук се е появила първата заплаха: “Има камера - има мач, няма камера - полуфиналният сблъсък за световната шахматна корона ще бъде прекратен.“
От щаба на Камски не се задоволиха само с това, а предприеха второ действие - монтираха заглушително устройство в зала 6 на НДК. В основата на това е представителят на фирмата "Сюртел" Алекси Кучеряви, занимаващ се с такава специализирана техника, информира “Гонг“. Руснакът дойде у нас като част от екипа на Камски, за да оглежда пространството в НДК. От вторник обаче той вече се води като служител на ФИДЕ. Кучеряви е настанен в хотела на Камски, а не в този на Международната централа.
Третото скандално действие на Камски и компания е, че във вторник мениджърът на госта - Емил Сутовски, пожела назначената охрана на Гата и членовете на екипа му да бъде премахната. Хората от обкръжението на съперника на Топалов смятат, че са шпионирани и подслушвани от охранителите си в полза на Веско.
Гореспоменатите действия са против подписаните договори между ФИДЕ, Топалов и Камски.
Междувременно отново Емил Сутовски разпространи негативна информация около България и нейното домакинство. В руски медии той се оплаква, че заедно с Камски не са били посрещнати на 12 февруари. Истината обаче е, че в писмото си до организаторите в София от 11-и Сутовски споменава само, че пристига у нас на следващия ден, без да уточнява в колко часа, от къде, с какво и как.
 


Сходни връзки

Нов шахматен скандал с тоалетна и шпионаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди