изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:59 EEST
Яне Янев иска арест на зам.-шеф на агенция "Митници"    
Новини Висш държавен служител ще бъде изведен от митниците с белезници и качулка на главата, обяви лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев. Той подава сигнала за него днес и очаква арест. "Не му казвам името, за да не стане като с Мургина", извини се пред Нова тв Янев. Бърза справка от студиото обаче извади по описателните данни кой е обектът на разкритията: Красимир Николов, заместник-директор на агенция "Митници".

Експресното разследване се основа на подадената от Яне Янев информация, че висш държавен служител, който е в митническата администрация от 8-9 години, си е направил организирана престъпна група за източване на бюджета чрез фиктивен износ. Дейността му е свързана най-дълго с районната митническа дирекция "София". И тъй като въпросният служител бе поставен на ниво, съответстващо на свалената шефка на НАП Мария Мургина, излезе името на Красимир Николов - през 2002 директор РМД-София, от 2002 до 2008 заместник директор РМД-София, и от 19.06 2008 - заместник директор на агенция "Митници".
Яне нито потвърди, нито отрече изводите, но се усмихна загадъчно на водещите, преди да напусне студиото.
В приемната на "Ред, законност, справедливост" дойдоха действащи данъчни служители, честни и доблестни хора, и помогнаха на нашите експерти да съберат и обобщят информацията за измамите, разкри лидерът на организацията. Той ще поиска от прокуратурата за тези свидетели, около десетина човека, да бъде осигурена защита, включително - ако се наложи - нова самоличност, денонощна охрана и временно пребиваване в чужда държава.
Нашите експерти напипват следите, откакто изгоря архивът на митницата в Калотина. След това гръмна заведение в София, което е свърталище на контрабандисти, илюстрира заплахата Янев.
По данните, с които в РЗС разполагат, само за 2008 година престъпната група е източила чрез митнически операции и контрабандни канали за фиктивен износ над 300 млн. лв.
В София има фиктивни счетоводни къщи, които са фабрики за изработване на документи за източване на републиканския бюджет, обяви Яне Янев. Там се занимават със създаването на документи, които нямат нищо общо с действителността. Например че ще се купува месо от Италия, като на практика вече е внесено месо от Китай, а идеята според документите е да се изнася в Сърбия. Има множество други примери за обмитяване на домати от Македония на цена 29 ст за кг, на чорапи по 15-17 ст. за чифт, на обувки и маратонки по 1,80 лв.
"Ние ще поставим ултиматум този бандит да бъде незабавно уволнен от митниците, а не като Мургина да го изкарат невинен", заяви лидерът на РЗС. "Не си поплюваме и няма да правим никакви компромиси", обеща Янев. 
БЛИЦ първа прогнозира в края на миналата седмица, че в Агенция Митници ще гръмне "бомба", както това стана в НАП и вероятно институцията ще бъде с нов директор от март тази година.
Още тогава информирани източници заявиха, че митничар № 1 Христо Кулишев е подал молба за пенсиониране. Тогава оповестихме и че може би не случайно миналата седмица са били сменени директорът на Митница-Калотина Борислав Борисов и началникът на пункт Калотина Лъчезар Топовичаров, които остават в системата и се връщат на предишните позиции, които са заемали. Новият директор на Митница -Калотина е Ивайло Зарев, а на пункта Методи Николов. Борисов и Топовичаров, които са си кадри на Калотина, не били сгафили, а помолили поради лични причини да бъдат преместени. Те така или иначе не били титуляри на тези постове. Смяната се наложила, когато Свиленградската митница се сдоби с нов шеф чак от София, защото там не се намериха достатъчно кадърни хора. Тогава шефът на Митница-Калотина Филип Александров бе предислоциран на Митница - Свиленград, за да изпълни всички поръчки на ръководството отгоре. В системата на Митниците коментират, че никой не се отказва доброволно от шефски места като тези на Калотина. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Яне Янев иска арест на зам.-шеф на агенция "Митници" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди