изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:06 EEST
НАД 1200 СВОБОДНИ ЧАСА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ    
ОбразованиеКласацията се води от математическата и езикова гимназии в Добрич. Причините са основателни, твърдят от РИО

1284 свободни часа са имали през месец януари учениците от Добричка област. Това показват данните на Регионалния инспекторат по образование, съобщи началникът Рина Иванова. Класацията се води от Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" със 160 свободни часа и ЕГ "Гео Милев" - 107. Поискани са обяснения от директорите, причините за отсъствията на преподавателите са основателни, обясни Р. Иванова. Не са констатирани нарушения. По обективни причини не винаги директорите са успявали да намерят заместници на отсъстващите учители.
В РИО в момента се изготвя списък на пенсионирани и съкратени учители или такива с по-ниска заетост, които ще могат да бъдат викани да заместват в случай на необходимост, каза още Рина Иванова. Някои от училищните директори също пък сами си били съставили подобни списъци.
НДТ припомня, че наскоро Министерството на образованието и науката обяви, че нова програма предвижда да бъде решен проблемът със свободните часове в училище. Акцентът е поставен върху по-добрата организация, свързана със заместване на отсъстващите преподаватели.
 


Сходни връзки

НАД 1200 СВОБОДНИ ЧАСА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди