изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:06 EEST
Мартин Димитров: Можеше да избегнем ДДС скандалите    
Политика«Министърът на финансите Пламен Орешарски отказа да ми представи договор, сключен преди 5 години между НАП и фирма, която да разработи информационна система. Чрез нея ще могат да се проверяват определени фирми и да се избягват скандали с източване на ДДС” - това каза в Стара Загора председателят на политическа партия СДС Мартин Димитров.

Информационната система се разработва вече 5 години. Поисках да видя договора, но получих официален отказ от Министерството на финансите, лично подписан от министър Орешарски”, каза Мартин Димитров. «В писмото на министъра се казва, че нямам право на достъп до такава информация. Самият договор е подписан преди 5 години от бившия министър Милен Велчев”, припомни Димитров.

Според него, ако имаше такава система, нямаше да се развихри скандал с източване на ДДС. Той допълни, че договорът не се дава, за да не може да се упражнява контрол. Председателят на СДС изтъкна, че при тази ситуация правителството трябва да си отиде, както се случва в развитите европейски страни.

Името на фирмата ще бъде оповестено официално утре в София, обеща Мартин Димитров. dir.bg

 


Сходни връзки

Мартин Димитров: Можеше да избегнем ДДС скандалите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди