изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:37 EEST
КРИЗАТА ТОПИ МИЛИОНИТЕ И НА ДАРИНА ПАВЛОВА    
Икономика
Вдовицата на Илия Павлов наследи 1,5 млрд. долара. Последните публикувани данни за богатството на Дарина Павлова са от септември м.г. Тогава според сайта “Милионерите” тя е притежавала около 300 млн. лв. Оттогава насам обаче г-жа Мулти е загубила около 30% от авоарите си.


Над 10 милиона долара за по-малко от 2 месеца – октомври и ноември, й изяла кризата в САЩ. Дарина е инвестирала милионите, които получи след убийството на мъжа си, в няколко инвестиционни фонда отвъд океана, в имоти, в търговия с недвижимости и на фондовата борса – все сектори, ударени от кризата.

От няколко месеца г-жа Мулти живее постоянно в Рим в апартамент в центъра.

Според запознати Павлова е изтеглила част от парите си от Америка и ги е инвестирала в Италия.

Там тя смятала да се занимава с туризъм - да закупи хотел в източната част на Рим, както и малка туристическа вила в Тоскана. Но делата й в Италия не потръгвали. Според близки на госпожата Силвио Берлускони, с когото тя поддържала "приятелски отношения", я спасил от фалит. Дали със заем или по друг начин, източниците не уточняват.
Дарина Павлова се опитва да продаде българските си притежания. Нейни емисари са предложили на управата на корпорацията MG, наследник на "Мултигруп", да изкупи дела на Дарина от хотел "България" за 3 милиона долара.
Приятели на вдовицата на Илия Павлов твърдят, че от известно време тя преустановила честите си срещи с Берлускони. Според други пък истинският й любовник бил не Силвио, а елитен адвокат, който обслужва делата на
„Медиа сет" - една от икономическите групировки на министър-председателя.
В Италия Дарина Павлова често се виждала с банкерката Петя Славова, както и с Лора Видинлиева
Даринка Георгиева е родена в Казанлък на 30.05.1963 г.
Единствено дете е. Била е само на 16, когато умира майка й. Следва във ВИТИЗ - в класа на проф. Елка Михайлова, където са й състуденти Мартина Вачкова и Чочо Попйорданов. Снима се във филми, най-известен е този на Рангел Вълчанов "А сега накъде". След тази роля се запознава с Илия Павлов. Според едни източници той я видял и поръчал да му я доставят на парти. После тя била изключително настоятелна, докато се стигне до сватба. Според интервюта на самата Дарина и на Илия той я видял случайно пред ВИТИЗ и се влюбил от пръв поглед, тя се опъвала в началото.
Женят се, раждат им се две деца – момиче и момче. С тях живее и дъщерята на Илия Павлов от първия му брак с дъщерята на ген. Чергиланов - Венцислава. Всяко лято в началото на август семейството даваше грандиозен летен купон в гранд хотел “Варна” за рождения ден на Илия Павлов. Всеки бе предшестван от пресконференция, на която Павлов описваше постиженията на империята си и съобщаваше бъдещите си планове. На пресконференцията на последното парти

преди да бъде убит, Илия представи дъщеря си Венцислава като наследницата на империята “Мултигруп”.

Осем месеца по-късно бе застрелян.
Какво е получила Венцислава, не е ясно. Според полското списание "Впрост" Дарина наследява 1,5 милиарда долара след смъртта на Илия Павлов. Според италианския седмичник "Еспресо” “Дарина получи в наследство ключовете на една огромна финансова империя. Тя, която беше управлявала единствено агенция за модели, се озова начело на десетки фирми - от хранителната промишленост до банките, от енергетиката до туризма, обединени под шапката на холдинга "Мултигруп". Голяма част от тях впоследствие бяха отстъпени или ликвидирани, но нещо все пак остана - като хотелите на Черно море и луксозната собственост в Съединените щати. Или колкото е достатъчно, за да може Павлова да стане една от най-богатите жени в Източна Европа.
Според някои документи поне част от имуществото отпраща към фирма в Лихтенщайн, кръстена PFCH Anstalt", пише "Еспресо". 

Жанета МИНЧЕВА
 


Сходни връзки

КРИЗАТА ТОПИ МИЛИОНИТЕ И НА ДАРИНА ПАВЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди