изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:35 EEST
Условно наказание за добричлия, причинил смърт при трудова злополука    
Ред и сигурност      Наказание от 9 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок ще изтърпи 56-годишният Фехми И. М. от Добрич, след като Добричкият окръжен съд одобри сключеното между Окръжна прокуратура – Добрич, и него споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Фехми М. се призна за виновен, че на 03.09.2007 г. в стопански двор на фирма в Добрич, поради незнание при извършване на правнорегламентирана дейност – управление и работа с мотокар, представляваща източник на повишена опасност, която нямал право да изпълнява, по непредпазливост е причинил смъртта на 43-годишен добричлия.  

     

Осъденият е работил като охранител във фирмата. Около 06,30 ч. този ден, в двора пристигнал пострадалият, и двамата отишли до камиона, който 43-годишният управлявал. Той опитал да стартира двигателя му, но не успял. Потърпевшият казал на Фехми М. да докара служебния мотокар до камиона, за да му подадат ел. напрежение. Когато мотокарът се доближил до товарния автомобил шофьорът му останал между двете превозни средства. Вместо спирачка, осъденият натиснал педала за подаване на  газ и завил наляво, за да не удари камиона. След като спрял видял, че пострадалият лежи на земята и има силни болки. Повиканата линейка го отвела в болницата, където починал след няколко часа. Съдебно-медицинската експертиза установява, че смъртта му се дължи на травматично хеморагичен шок, довел до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.

Фехми М. е завършил основно образование, женен е, работи като охрана, не е осъждан.

Добричкият окръжен съд прие, че престъплението е извършено по непредпазливост, а предложеното споразумение не противоречи на закона и морала. То има сила на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.

 

20.02.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Условно наказание за добричлия, причинил смърт при трудова злополука | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди