изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:18 EEST
Трета лавина в Петрохан, виелица обърна автобус    
Времето
Трета лавина падна в прохода Петрохан малко преди 12 часа на обяд, след като други две засипаха пътя през нощта и тази сутрин. Това съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ), цитирани от Фокус.


Областно пътно управление–Монтана затваря участъка за целия ден. Първата лавина падна в 3 часа след полунощ и затисна две почистващи машини, но за щастие няма пострадали. По светло я последва втора. 
Силният вятър преобърна автобус в района на село Оряховица, Старозагорско, съобщи Булфото. Тримата пътуващи по чудо нямат наранявания. Екипите на „Пътна помощ” и „Гражданска защита” работят по изтегляне на превозното средство и почистване на пътното платно. Превозните средства, движещи се по направление – Стара Загора – Нова Загора се пренасочват през Казанлък.
16 автомобила с туристи са блокирани заради натрупания сняг и продължаващия валеж в брациговските курорти Розовски вриз и Атолука край село Равногор, съобщи кметът на Брацигово Васил Гюлеметов. Пътищата към летовищата в момента се почистват и според кмета туристите ще могат да си тръгнат от там в ранния следобед. Снегопочистването обаче е затруднено заради продължаващия валеж и силен вятър. Около 50 сантиметра е снежната покривка в Брациговско.
Преспи с височина до метър и половина обаче са се образували от снегонавявания в планинските части на област Пазарджик, съобщиха от Гражданска защита.
143 населени места са били без електрозахранване към 11 часа, в резултат на тежката метеорологична обстановка в Североизточна България, обслужвана от Е.ОН България Мрежи АД, съобщиха от дружеството. Към този час на някои места електрозахранването е възстановено. 112 екипа на дружеството работят по отстраняването на повредите.
Авария, причинена от скъсан електропровод, остави без ток и един от най-големиет квартали в Плевен - „Сторгозия", предаде БГНЕС.
Крайните квартали на Плевен са парализирани от дълбокия половинметров сняг, по улиците има нападали множеството откършени клони. Градският транспорт не може да достига до отдалечените части на града, почистени са само няколко главни улици.
Екипи на Гражданска защита във Варна пък са реагирали на няколко сигнала за паднали дървета. Отстранява се огромен бор, паднал на ул. “Карамфил” в Цветния квартал. Премахнато е и дърво, блокирало движението по пътя Варна–София до разклона на село Слънчево. Отстранено е още дърво, блокирало отсечката Старо Оряхово–Рудник по пътя Варна - Бургас.
Временно е спряно движението на тежкотоварни автомобили на магистрала "Хемус", съобщиха от НАПИ. Оттам уточниха, че блокирането на камиони е при километър 6 от магистралата между София и Варна.
Стотици ТИР-ове пък стоят в подножието на прохода Хаинбоаз от страната на град Гурково. Шофьорите чакат да бъде отворен проходът. Оттам първо ще бъдат извадени закъсалите от вчера и през нощта автомобили. Едва след това ще започне почистването на Хаинбоаз. Проходът от снощи е затворен. Обстановката продължава да е изключително тежка.
1501 машини общо почистват пътищата на страната, съобщиха от пресслужбата на пътната агенция.
В Пловдив прокуратурата възложи проверка във връзка с непочистените от снега пътища в областта, съобщи Фокус. Възложено е на Сектор „Икономическа полиция” и Сектор ”Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР да установят причините, поради които главни пътища в областта по направление Асеновград, Карлово и Хисар, а също и автомагистрала „Тракия”, не са почистени, обработени и опесъчени. При проверката ще се установява кои длъжностни лица не са изпълнили задълженията си в тази насока, с което са поставили комуникационната мрежа и гражданите в критична ситуация. dir.bg
 


Сходни връзки

Трета лавина в Петрохан, виелица обърна автобус | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди