изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:57 EEST
Каруца се обърна в река, баба и внуче изчезнаха    
Новини
Каруца с двама възрастни и едно дете се е преобърнала в река Дюлинска, близо до село Дюлино край Бяла, съобщиха от Гражданска защита-Варна.


Вследствие на обилните валежи реката е излязла от коритото си. Към 11 часа мъж, съпругата му и внучето им се опитали да пресекат реката, но водата ги повлякла, съобщи пред Дарик радио Камен Попов - началник отдел “Аварийно-спасителна дейност”. Мъжът и конят са изплували, като животното само се върнало в селото. В момента се издирват жената и детето, което е на 5 годинки, предаде Днес+. В акцията е включена и водолазна група. Реката е много пълноводна, влачи дърва и дънери, търсенето е затруднено. Претърсва се и брегът.
Новото снежно бедствие, което сполетя страната, продължава да държи в блокада пътищата, след като вали вече 40 часа. В района на Петолъчката край Сливен вятърът е над 120 км ч и обръща колите, съобщи пред Фокус инж. Янко Янков, изпълнителен директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура”. По думите му има проблеми с обърнати автомобили. Полицията затвори участъка заради опасността.
Шофьори, които пътуват в момента, съобщават, че обстановката на автомагистрала „Тракия” е изключително сложна за пътуване, предаде Фокус. Средната скорост на колите е 30 км/ч. Заледено е пътното платно района на Вакарел. Два автомобила са аварирали и са останали на пътното платно, при което създават потенциална опасност за движението. Силен сняг вали в участъка от София до Ихтиман. Вятърът образува навявания.
Обстановката остава усложнена в областите Монтана, Велико Търново, София, Видин, Враца, Шумен, Разград, Добрич и Силистра, съобщиха от Министерството на извънредните ситуцаии (МИС). Продължава изтеглянето на заседнали в снежните преспи тежкотоварни коли по пътищата на страната. В област Монтана са изтеглени 6 автобуса и 37 автомобила. Транспортирани до болнични заведения са 7 болни на хемодиализа. Екипи на МИС изтеглят и аварирали автомобили в област Видин. В месността Златни мостове в Национален парк Витоша са блокирани 17 деца и 4 възрастни. 112. Екипи на МИС пътуват към Златните мостове.
Поради навявания проходът Шипка е затворен. Затворени са и проходите Петрохан, Хаимбоаз. Над 150 ТИР-а са блокирали движението на Хаинбоаз. Изпратена е техника за изтегляне на тежкотоварните коли. "ТИР-ове продължават да карат без вериги. И в момента по пътищата на страната се движат тежкотоварни автомобили, които са абсолютно непригодни за зимни условия", коментира пред Фокус Дончо Атанасов, шеф на Дирекция „Оперативен контрол и управление на риска” в Национална агенция „Пътна инфраструктура”. „Никой не е в състояние да накара тираджиите да слагат вериги” – коментира той. По тази причина на много места ТИР-овете се спират от движение, заяви още той.
В община Горна Оряховица са затънали в крайпътните преспи два автобуса с деца, работи се по изтеглянето им. Екипи в цялата страна отстраняват и прекършени дървета и надвиснали от покривите ламарини.
Очаква се в района на прохода „Петрохан” да паднат още две или три лавини, каза още Дончо Атанасов, след като от снощи досега вече паднаха три. Разчистени са две от падналите три лавини, третата е огромна, заяви Атанасов. Той изказа опасения от възможността да паднат лавини и на прохода Шипка. Инж. Атанасов препоръча за преминаване от Северна в Южна България и обратно да се използва автомагистрала „Хемус” и проходът „Витиня”. Междувременно обаче стана ясно, че Витиня също е затворен, тъй като два ТИР-а са препречили движението в посока София.
В 38 училища в страната няма учебни занятия заради усложнената зимна обстановка, информираха пък от Министерството на образованието и науката. Школата са в 10 области на България. Най-тежко е положението в Плевенско, където в 18 училища няма часове. В областите Силистра и Монтана са затворени по четири.  dir.bg
 


Сходни връзки

Каруца се обърна в река, баба и внуче изчезнаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди