изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:30 EEST
Откриха Атлантида – хървати спорят с британци кой е пръв    
Любопитно
Почти всички британски медии пишат днес, че Бърни Бамфорд /38 г./ от Честър е открил Атлантида на Google Ocean. Атлантида е остров от гръцката митология, за чието съществуване и местонахождение няма категорични доказателства.


Първи я споменава древногръцкият философ Платон още през 360 г. пр.н.е. Според него Атлантида е потънала в резултат на природна катастрофа, земетресение или изригване на вулкан. Това било станало 9 400 години преди Платон.
Хърватинът Ведрав Коща /38 г./ първи представи публично своята теория за това къде се намира потъналият древен остров Атлантида. Той се сетил да разгледа океана на Google Earth, четейки книгата на босненския изследовател Семир Османагич “Алтернативна история”. “Мнозина търсят Атлантида и смятат, че Канарите и Азорите са върхове на нейни планини. За да добия ясно впечатление за това, гледах океана в Google Earth. Забелязах правилна структура на дъното, която със сигурност не се е появила по естествен път. Става дума за правоъгълни форми в структурата. Възможно е да става дума за Атлантида. Мисля, че чрез изследвания могат да бъдат направени големи открития и че това наистина е Атлантида”, разказа пред “24 сата” Ведран Коща. “Всеки може да се увери в необичайната структура, която се намира на 997 км от африканския бряг, на 31°23*20.00"N, 24°10*26.18"W”, казва Ведран. Описанията на Атлантида в произведенията на древните гърци и в “Алтернативна история” още повече го убедили, че Атлантида може би се намира на дъното на океана между Канарските и Азорските острови. “Много неща от гръцките митове и легенди през историята са били смятани за мит, като Троя например. След това било открито, че Троя е съществувала и смятам, че на това място става дума за Атлантида”, подчерта Коща. Той е компютърен инженер, който в свободното си време проучва древните цивилизации.
В книгата си Семир Османагич излага теорията, че Атлантида е била дълга 530 км и широка 190 км. Била е напоявана от мрежа от канали, в които се събирала вода от планинските извори и реките. Всичко това съвпада с наблюдаваната от Ведран структура. Тя е голяма около 160х130 км и е нарязана от канали.
Още на 9 януари Ведран Коща е изпратил откритието си на Семир Османагич. Той публикува теорията на своята страница преди девет дни. Днес обаче британските медии гръмнаха, че откритието е направено от Бърни Бамфорд.
“Не е важно кой е открил мястото. Важното е кой ще има пари за изследвания”, казва Коща. /БЛИЦ

Американски изследовател откри древната Атлантида край бреговете на Кипър

 


Сходни връзки

Откриха Атлантида – хървати спорят с британци кой е пръв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди