изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:46 EET
Добрич: Отсечка от път край Каварна е отцепена заради аварирал ветрогенератор    
НовиниКаварна. Отсечка от път край Каварна, в района на селата Българево и Свети Никола, е отцепена от полицията заради аварирал ветрогенератор, съобщи Живко Гочев, директор ТД „Гражданска защита” в Добрич, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Варна. Създадена е организация от фирмата, стопанисваща съоръжението за изолиране на района.

Поради силния вятър и проблеми в управлението перката на ветрогенератора се върти на свободен ход, на много високи обороти, което може да доведе до скъсването й, уточни Гочев. Проблем е голямата близост на съоръжението до пътя. В допълнение към това ветрогенераторът е изключен от енергийната мрежа, за да бъдат предотвратени и други усложнения. Обстановката в този район е предаварийна, заяви Гочев. По негова информация тази сутрин по спешност екип на ТД „Гражданска защита” в Добрич е съдействал за отвеждане на пациент на хемодиализа от село Бенковски до областния град.
Жулиета НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Добрич: Отсечка от път край Каварна е отцепена заради аварирал ветрогенератор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди