изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:56 EEST
ДОМАШНО ЗА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Доживотна присъда за изнасилвачите в Италия    
По света
Италианското правителство спешно прие закон, според който се наказва с доживотен затвор изнасилването на непълнолетни, както и нападение, завършило със смъртта на жертвата, предаде BBC.


Кабинетът на премиера Берлускони прибягна до мярката заради трите изнасилвания, случили се само в разстояние на една седмица в Италия и предизвикали вълна от негодувание в страната, съобщи БГНЕС.
В събота в Рим бе изнасилено 14-годишно момиче, вероятно от двама мъже от Източна Европа. В Милано мъж от северноафрикански произход изнасили боливийка, а в Болоня току-що пуснат от затвора тунизиец бе арестуван по подозрение за изнасилване на 15-годишна девойка. Законът влиза в сила незабавно, като в срок от 60 дни трябва да бъде одобрен от италианския парламент.
Според закона, хванати на местопрестъплението изнасилвачи ще бъдат съдени по бързата процедура. Заподозрените в извършване на престъпление по текста на закона пък вече ще бъдат лишени от опцията "домашен арест" и вместо това ще им бъде налагана мярка за неотклонение "задържане под стража". Новият закон също така уточнява правилата за патрулиране по улиците на невъоръжени доброволчески групи от населението. Те ще разполагат с мобилни телефони и радиостанции за предаване на информация на органите за безопасност, обясни министърът на вътрешните работи Роберто Марони. Как, къде и кога ще действат доброволческите дружини - това ще решат кметовете на съответните градове. DIR.BG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

ДОМАШНО ЗА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Доживотна присъда за изнасилвачите в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди