изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:31 EEST
СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА - ГУБЕРНАТОРЪТ ПОДПИСА ДА ПЛАТЯТ ТОКА НА "КАЛИАКРА" 54 БЛ.1    
НовиниЧака се тежката дума на министър Николай Василев. Областна администрация завежда дела срещу длъжниците

Областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев подписа в петък след среща с представители на "Е.Он" нареждане да се плати на компанията дължимото от бившето общежитие на Варненския медицински институт по ул. "Калиакра" в Добрич за ток в размер на 8 318.34 лв. "Поемам изцяло отговорността, въпреки че е в нарушение на финансовата дисциплина. Надявам се средствата да бъдат одобрени от МДААР" - заяви д-р Хаджиев. Главният секретар на областната администрация Драгой Драгоев разясни, че с този акт се нарушава финансовата дисциплина, тъй като на областна управа се отпускат средства единствено за нейната издръжка. Областният управител заяви още, че оттук нататък администрацията ще продължи да си търси вземанията от некоректните наематели както за ток, така и за вода, и за наеми. "До момента има заведени 16 дела, като предстои да бъдат заведени още 22" - допълни Хаджиев. От страна на "Е.Он" на срещата присъстваха директорите Комуникации - Дария Манева, и Вземания - Боряна Пенева. Пред журналисти Манева обяви, че в момента, в който по сметките на дружеството постъпи сумата те веднага ще започнат преговори за сключване на договор с новия собственик на сградата - общината, след което ще преминат към присъединяването на абонатите към мрежата. Манева не можа да се ангажира с време, за което ще стане така, че в домовете на обитателите на общежитието по ул. "Калиакра" ще светне.
Припомняме, че обитаващите общежитието са без ток от 1 юни миналата година. 22-ма са коректните платци, но заради недобросъвестни наематели и те вече осми месец стоят на свещи, като дори посрещната коледните и новогодишни празници на тъмно.
 


Сходни връзки

СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА - ГУБЕРНАТОРЪТ ПОДПИСА ДА ПЛАТЯТ ТОКА НА "КАЛИАКРА" 54 БЛ.1 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди