изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:16 EEST
Разследването в НАП е имитация на борба с корупцията, смята Емил Димитров-Ревизоро    
Новини София. В случая с НАП се търси отговорен, който от друга страна да не понесе отговорност и да не даде възможност да се правят разкрития по-нагоре във веригата. Това е имитация на борба с корупцията. Това каза бившият директор на агенция „Митници” Емил Димитров-Ревизоро в предаването „На четири очи” на Нова телевизия.

Той добави, че министърът на финансите носи отговорност за това, че три пъти в рамките на една календарна година се появяват проблеми. Проблемът, според него, е, че този 1 милиард, източен от НАП, е можел да бъде използван в много други сфери. Той заяви, че за половината от нарушенията Мария Мургина не може да бъде обвинена, защото за нарушения по места, за фалшиви документи и фирми-фантоми няма как да се стигне до нея. Последните три скандала във финансовото министерство той определи като „данък лошо управление”.
В данъчната администрация има корупция, заяви Димитров. В България тя се закриля и толерира. Според него бездействието на ДАНС при наличието на информация за финансови загуби е политически чадър. Бившият шеф на митниците обясни, че основният проблем във финансовото ведомство е, че е имало директори на териториални структури, които са докладвали на Мургина и Орешарски за нарушения и са уволнени, а никой от виновните не е наказан.
Димитров смята, че каквото и да направи БСП, рейтингът й пада и въпреки това тя не взема нужните мерки по болните въпроси. Той подчерта, че фирмите, които са се облагодетелствали от източеното ДДС, са близки до тройната коалиция, и допълни, че за трите милиарда, изгубени от България през последните години, няма да има виновни. Според бившия шеф на митниците срещата на Сергей Станишев със служители на НАП и изказванията му в подкрепа на агенцията и на финансовия министър са сигнал, че случаят е приключен и няма да се търси отговорност на виновните на ръководни позиции. Той прогнозира, че ще се образуват някакви съдебни производства, които ще се проточат във времето, докато се забравят.  Агенция "Фокус"

ГОРЕЩО ИНТЕРВЮ ВЪВ ВЕСТНИК "ТРУД" НА БИВШ РЕГИОНАЛЕН ШЕФ НА НАП

300 ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ДАНЪЧНОТО В ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

Разследването в НАП е имитация на борба с корупцията, смята Емил Димитров-Ревизоро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди