изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:53 EEST
Вилдерс срещу България и Румъния    
Европейски съюз Херт Вилдерс, лидер на ксенофобската холандска Партия на свободата, обяви намерението си да участва в изборите за Европейски парламент през юни. Той и неговата партия ще участват в предизборната кампания за ЕП под мотото “За Холандия”.


“Може и да не сте забелязали, но кампанията за европейските избори вече започна. И няма повярвате, но тя може да бъде дори вълнуваща”, каза Вилдерс при обявяването на намерението си.
Холандският политик заяви, че неговата партия ще се бори за отмяна на членството на България и Румъния, определяйки двете страни като “корумпирани нации”.
Партията на свободата също така има намерение да стане част от Европейския парламент, за да предотврати присъединяването на Турция към блока.
Турция не трябва да става член на ЕС “не сега, не след 100 години, не след 1000 години, а въобще никога”, заявява в своето становище Вилдерс.
Партията смята, че трябва да има “по-малко Европа и повече Холандия” и също възнамерява да работи за намаляване на обхвата на управление на ЕС до минимум, ограничавайки го до нищо повече от икономическо сътрудничество – “първоначалната задача” на Европейския съюз.
“Тези милиарди трябва да бъдат дадени на холандски граждани вместо на фермери в Полша, Франция и Португалия, които ние субсидираме”, заяви крайнодесният политик.
Вилдерс настоява също националните парламенти да имат право на вето над европейското законодателство.
Сътрудничеството с други крайнодесни и антиимигрантски партии като датската Народна партия или фламандската Влаамс Беланг, която в момента оглавява проучванията във Фландрия, се очаква, но Вилдерс отхвърли възможността за работа с фашистки партии като френския Национален фронт или Британската национална партия.
Миналата седмица холандският политик провокира дипломатически скандал между Великобритания и Холандия, когато британското външно министерство отказа да го пусне в страната заради крайните му схващания.
Вилдерс бе поканен в Лондон в Камарата на лордовете в Лондон, за да представи филма си “Фитна”, който бе силно разкритикуван като ислямофобски от британската Партия на независимостта.
Холандският външен министър Максим Ферхаген впоследствие телефонира на британския си колега Дейвид Милибанд, за да изрази протест във връзка с това решение.
В четвъртък (19 февруари) Херт Вилдерс обяви, че ще обжалва решението на британското правителство да не го допусне в страната.
В холандския парламент премиерът Ян Петер Балкененде и външният министър Максим Ферхаген заявиха, че се противопоставят на решението на Милибанд, но няма да продължават да се занимават с проблема.

“ИЮ Обзървър” / Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Вилдерс срещу България и Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди