изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:09 EET
Борисов: Хората ще запомнят тройната коалиция с кражбите    
Политика Управлението на тройната коалиция ще бъде запомнено от хората със загубените стотици милиарда евро. Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по Нова телевизия.

Той беше категоричен, че неговата партия, ако бъде избрана да управлява през следващите четири години, няма да позволи да се краде и така ще върне на България спрените пари от европейските фондове. Целта, която преследва ГЕРБ е пълно мнозинство на предстоящите избори. Няма резервни варианти, има само един – да спечелим мнозинство и да поемем отговорност. Ако хората не гласуват за нас, нека да ги управлява още тройната коалиция, коментира той. Борисов допусна възможността за водене на разговори за коалиция само с десните партии и то при условие, че след изборите се окаже, че те заедно с ГЕРБ имат мнозинство.
Според Борисов премиерът Сергей Станишев носи отговорност за източените милиари от бюджета чрез ДДС. Няма как да се случи подобно нещо без той да знае и да прехвърля вината върху средни участници в схемата като бившата директорка на НАП Мария Мургина е обидно, отбеляза още лидерът на ГЕРБ. Той добави, че чиновници на различни постове крадат пари и ги дават на хора от управляващата коалиция. Ако Станишев не участва в тази схема няма да ги има министри и такива като бившия шеф на НАП, аргументира се той.
Борисов обвини Станишев и президента Георги Първанов в популизъм. Те излъгаха хората като им казаха по време на газовата криза, че ще пуснат отново ІІІ и ІV блок на АЕЦ „Козлодуй”. Дори към днешна дата премиерът не е попитал Брюксел дали е възможно това. Подобно поведение е популиско, това е хвърляне на прах в очите на хората.
В качеството си на кмет на София Борисов подчерта, че всички основин булеварди на столицата са почистени до асфалт. Този град има 2000 км пътища и не е възможно да изчистим и последния метър от тях, защото нямаме толкова пари. 200 км. от тях са без сняг, това е колкото от София до Стара Загора, а видяхме Станишев колко изчисти, коментира още градоначълникът. /БЛИЦ

Днес Dir.bgДнес Dir.bg
На публични места Бойко Борисов демонстрира добро отношение към премиера
Сн.: БГНЕС
Борисов: На върха на афeрата с ДДС стои Станишев
22 февруари 2009 / News.dir.bg
На върха на тази пирамида стои лидерът и премиерът Станишев. Защото иначе щяхме да разберем защо той махна навремето Корнелия Нинова, щяхме да знаем защо махна Румен Овчаров. Щяхме да знаем защо махна Румен Петков.
Така лидерът на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия скандала с източването на ДДС от Националната агенция по приходите (НАП) и оставката на директорката й Мария Мургина.
"Говоря за над 1,3 млрд. лв. Това без знанието на премиера не се прави. Убеден съм", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.
"В противен случай министър, директор на НАП, на дирекция, щяха да бъдат изметени от схемата. Или ако най-близките му не са в тази схема. Те играят тази игра и този цирк – премиерът е чист, но тези под него правят нещо", каза още градоначалникът.
Според него по тази причина Сергей Станишев е отишъл в централата на данъчната служба и е оневинил служителите й.
"Да прехвърлиш вината на средните нива, каквито са Мургина и нейните заместници, просто е обидно. Кадиев говори за 1,3 млрд. лв.! Не 300 млн.! 3 млн. лв. да са, е огромна корупционна схема! За това е виновен премиерът. Защото именно ДАНС отне достъпа на Мургина до класифицирана информация. На него му е докладвано, защото на него тази агенция му е лично подчинена", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.
Той допълни, че има информация за част от лицата, източвали ДДС, финансират черните каси на управляващата коалиция. На въпрос дали дедесарите не дават пари за ГЕРБ, той отговори, че това "нямало как да се случи". Според Бойко Борисов правителството на Сергей Станишев ще бъде запомнен от обществото с безвъзвратно загубените средства от европейските фондове. Това е причината българите да се отчаят и да не се интересуват от политически партии и, че не вярват на институциите и на държавната власт, смята лидерът на "герберите". Той обеща, че когато партията му дойде на власт, ще спрат кражбите на ДДС и ще бъде възстановено плащането на средствата от европейските фондове за българската икономика.
Бойко Борисов отново отрече информациите в медиите, че партията му готви коалиционно управление с БСП и ДПС.

 


Сходни връзки

Борисов: Хората ще запомнят тройната коалиция с кражбите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди