изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:13 EEST
Шефове на регионални дирекции на НАП препродавали имоти на завишени цени    
Новини Високопоставена служителка на регионалната дирекция на Националната агенция по приходите в Бургас е извършвала търговски операции с недвижими имоти, собственост на държавата, като е купувала имоти на изключително занижени цени и ги е препродавала на завишени. В резултат на направените сделки има наличие на злоупотреби за милиони левове. Това твърди председателят на “Ред, законност и справедливост” Яне Янев.

Яне Янев даде сигнала за извършените злоупотреби на новия шеф на НАП Красимир Стоянов, който по думите на Янев бил много учуден как негов подчинен използва служебното си положение, за да купува и препродава имоти. Става въпрос за 20-ина имота по апетитното Черноморие. Освен високопоставената служителка, в търговската схема участва и съпругът й, който осъщяствявал сделките, използвайки служебното положение на жена си.
По думите на Янев така са купувани имоти за 1000 лв. и препродавани за десет пъти повече пари.  Разбра се само, че един от имотите е бил притежание на Министерството на земеделието и храните. По думите на Янев не може едно семейство да продава имоти извън регламентирания от закона лимит. Семейството е нарушило поне 4 закона, стана още ясно.
От “Ред, законност и справедливост” искат от НАП да направи проверка, дали въобще са плащани данъци. Те са поискали и освобождаването на ръководителя на Инспектората на НАП Биляна Грозданова. Мотивът е, че блокирала проверки, бламирала дейността на контролните органи, давала подвеждаща информация, не е предприемала конкретни действия срещу нарушителите, за които са подавани сигнали и е била в изключително близки отношения с бившата шефка на данъчните Мaрия Мургина.
Десислава Вангелова, БЛИЦ   

 


Сходни връзки

Шефове на регионални дирекции на НАП препродавали имоти на завишени цени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди