изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:01 EEST
Иса Хакера се споразумя със съда    
Ред и сигурност
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Иса Мехмед, ръководил престъпна група за пране на пари в особено големи размери и Окръжна прокуратура Варна, съобщиха от пресслужбата на институцията.


Иса Мехмед се съгласи на различни наказания. Със споразумението се предвижда той да изтърпи най-голямото от тях в размер на 4, 5 г. затвор и глоба от 5000 лв. Наказание за пране на пари в особено големи размери е за престъпления извършени в периода юни 2003 г. до януари 2008 г. във Варна, в условията на продължавано престъпление и посредством множество лица. Споразумението предвижда още Иса Мехмед да заплати равностойността на предмета на престъплението в размер на 1 787 344,70 лева, като от тях ще се приспаднат задържаните при арестуването му 67 152 щатски долара и 970 лв. “Хакерът“ ще заплати и една пета от разноските по делото в размер на 1777 лв.Иса по прякор “Хакера“, в съучастие с Франц Принцов, Цвятко Иванов, Димитър Михалев и Велислав Петков бяха обвинени за извършване на десетки финансови операции, свързани с източване на банкови карти, предимно на американски граждани от различни щатски банки. Общият размер на престъплението възлиза на 1 млн 787 хил 344,70 лв. Чрез сложни схеми групата извършвала банкови трансфери на различни суми. Те бяха арестувани през януари миналата година. Общо 77 тома са материалите от цялото разследване, като само 9 от тях са специалните разузнавателни средства, използвани за разкриване на престъпните схеми за пране на пари и изнудване. Разпитани са десетки свидетели, а разследване за измамите се извършва и в САЩ.
 


Сходни връзки

Иса Хакера се споразумя със съда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди