изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:41 EEST
8 млрд. лв. са щетите от заменки    
Новини Държавният бюджет е ощетен с 8 млрд. лв. от замени на имоти през последните години, заяви Христо Николов, представител на организацията “Национална антикорупционна коалиция“.

На безценица са заменени над 2000 декара по Черноморието и в националните курорти, уточни Николов, цитиран от БГНЕС. Той съобщи, че Националната антикорупционна коалиция с финансовата подкрепа на Службата за борба с измамите на Европейския съюз ОЛАФ е събрала множество доказателства за корупцията от най-високите нива на държавно управление - президентство, правителство, народно събрание, до най-малките структури на изпълнителната власт.
Най-ярките примери на корупция са в сферата на обществените поръчки, замените с имоти и Държавния резерв. В предоставения на пресконференцията материал се описват конкретни примери за ощетяване на държавата в интерес на частни лица.
Един от примерите се отнася до 1500 декара в 7-километровата ивица Камчийски пясъци. Тя е преобразувана в 10-та категория земеделска земя и продадена за 13 ст./кв. м. След това 407 декара от “Камчийски пясъци“ са продадени за 200 евро на кв. м. Същата групировка присвоява 1000 декара заедно с комплекса “Тузлата“ и 1048 декара в “Сребристия бряг“ край Каварна.
Част от установените от Национална антикорупционна коалиция факти са описани в изложение до президента, премиера, председателя на Народното събрание, главния прокурор, посолствата на САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Представителството на Европейската комисия в България и всички партийни и граждански формации. В изложението се настоява за референдум и промяна на управленския модел на държавата.  dir.bg
 


Сходни връзки

8 млрд. лв. са щетите от заменки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди