изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:55 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич е регистрирано едно престъпления.

На 23 февруари 2009 година, около 23.25 часа в гр.Добрич, от полицейски автопатрул на Първо РУ на МВР  - Добрич е установен 48 – годишен водач от гр.Добрич, с инициали С.И, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е проверено лицето е отчело 1.68 промила алкохол в издишвания от него въздух. По надлежния ред на С.И. е взета кръвна проба.  Задържан е за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР – Добрич.

 Сектор “Пътна полиция”  – Добрич, за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни превозни средства, след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл.343 “Б”, ал.1 от НК.

 

 Четири пътно-транспортни произшествия с един пострадал гражданин са регистрирани на територията на област Добрич. Пътните инциденти са възникнали  в гр.Добрич/2/, в района на гр. Каварна/1/ и на територията на община Добричка/1/.

 

На 23 февруари 2009 година, около 12.30 часа, по главен път I – 9 в района на гр.Каварна, е възникнало пътно – транспортно произшествие между лек автомобил “ВАЗ”, управляван от С.И./39г./ от с.Селце, община Каварна и товарен автомобил “Волво”, управляван от Ж.Д./34г./от гр.Добрич. В резултат на пътно – транспортно произшествие фрактура на ребро и контузни наранявания е получила пътувалата  в лекия автомобил  36 – годишна жена от с.Селце. След преглед в МБАЛ – Каварна потърпевшата жена е освободена от здравното заведение. Няма опасност за живота й. По двете моторно – превозни средства са нанесени материални щети.

Причините за пътно – транспортното произшествия  се изясняват в условията на досъдебно производство.

  

 

 Поделенията на ОЗ “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич, са  участвали в гасенето на два пожара, Пожарите са възникнали на територията на гр.Добрич.

 

На 23 февруари 2009 година, около 17.25 часа в ОЗ“ПБС” – гр.Добрич е получено съобщение  за възникнал пожар в частен дом по бул.”Русия” в гр.Добрич.

На сигнала за пожар незабавно отреагира дежурен екип на Първа РС”ПБС” – Добрич. След като извеждат намиращият  се в  жилището собственик, огнеборците бързо локализират и потушават пожара. Собственика на дома е транспортиран до ЦСМП - Добрич, където след медицински преглед е освободен.  

При пожара са унищожени част от намиращите се в дома вещи, един квадратен метър от покрива и входната врата.

Пожарът е възникнал в резултат на небрежност при боравяне с открит огън от страна на собственика на жилището.  

 

24 февруари 2009 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди