изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:12 EEST
ЗАПОЧВА ПЛАЩАНЕТО НА ИМОТНИЯ ДАНЪК    
НовиниОт 1 март гражданите на Добрич могат да плащат данък "Сгради" и такса "Смет" за настоящата година.

Вече е започнало разпращането на съобщенията за дължимия налог, съобщи зам.-кметът Иван Колев. Той припомни, че при заплащане на данъка върху недвижимите имоти и таксата за твърди битови отпадъци до края на април данъкоплатците ползват 5 процента отстъпка. Очакванията са плащането на налога да осигури повече постъпления в общинския бюджет.
Припомняме, че на заседанието си миналия месец Общинският съвет определи размера на двата налога. При решение на правителството за увеличение с 50 процента на данъчната оценка, бе решено поскъпването на таксата да стане с 25 %, като определеният размер на таксата е 1,5 промила. Намален бе размерът на данъка върху недвижимите имоти от 1,5 на 1,3 промила. Така общо данъчната тежест за добричлии нарасна с 25 на сто.
Проектобюджетът на община за 2009 г. предвижда приходите от данък върху недвижимите имоти да бъде 1 300 000 лева, а от таксата за битови отпадъци - 3 100 000 лева.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ПЛАЩАНЕТО НА ИМОТНИЯ ДАНЪК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди