изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:27 EEST
РАЗКРИВАТ ВТОРО ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
НовиниВторо защитено жилище да бъде разкрито в Добрич - ще предложи на предстоящото днес заседание на Общинския съвет зам.-кметът Камелия Койчева.

Тя посочва, че деинституционализацията на хората с увреждания е един от основните приоритети в работата на общината. Предвижда се новото защитено жилище да се помещава в бившата ЦДГ №30 в кв. "Дружба". То ще е за хора с интелектуални затруднения и ще е с капацитет шест места. Жилището ще даде възможност на настанените там да водят относително независим и пълноценен живот, чрез изграждането на поддържаща среда, близка до семейната. Ще се нормализира ежедневието им, посредством осигуряване на възможност за участие в различни видове дейности. Ще се прилага индивидуален подход към всеки един потребител на услугата за развитие на личните потенциали, справяне с проблемите и трудностите. Ще се подпомогне включването на тези лица в обществения живот. Издръжката на едно лице, настанено в защитено жилище, която се осигурява  от държавния бюджет, възлиза на 6340 лева.
 


Сходни връзки

РАЗКРИВАТ ВТОРО ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди