изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:25 EEST
63 МИЛИОНА ЕВРО СА НУЖНИ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ    
НовиниОгромната инвестиция ще се отрази и на цената на водата

На около 63 милиона евро се очаква да възлиза стойността на проекта, с който община Добрич ще кандидатства за финансиране на проект за водния цикъл. Предвид голямата стойност на проекта, най-вероятно, с него ще се кандидатства пред програма "Джаспърс", която се координира директно от Брюксел и е за проекти на публичния сектор за над 25 млн. евро. В момента общините Добрич и Пловдив работят по проект за техническа помощ по програма ИСПА. През миналата седмица е бил представен разработеният от чуждестранни консултанти мастерплан. Целта е била да се оцени инвестицията за следващия период, за да започне проектирането на водопроводната и канализационна мрежа, както и на пречиствателна станция. Оказало се обаче, че чуждестранните консултанти са включили в проекта и изграждането на канализация в кв. "Рилци", за което общината кандидатства с проект по оперативна програма "Околна среда". От кметството са настояли това да бъде коригирано. Предвижда се през март следващата година общината да има готовност да кандидатства с проект в резултат на проекта за техническа помощ.
Един от критериите при разработването на проекта за водния цикъл на Добрич е възвращаемостта на инвестицията. Още повече, че изискване е осигуряване на съфинансиране от 25 на сто, обясниха от общината. И допълниха, че всичко това ще се отрази на цената на водата.
 


Сходни връзки

63 МИЛИОНА ЕВРО СА НУЖНИ ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди