изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:37 EEST
Управителят на “Нова добруджанска трибуна” заплашва директора на    
Новини

Пламен Николов Петя Банкова, директор на Териториалната дирекция на НАП, била заплашвана от Сабина Дукова – управител на в. “Нова добруджанска трибуна”, общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия “Регионално развитие, международно сътрудничество и европейски програми”.



Повод за отправените заплахи е бил съставен през 2006 г. ревизионен акт за няколко десетки хиляди лева на “Медиа информ” ООД – издател на в. “Нова добруджанска трибуна”. Това обяви на пресконференция вчера директорът на местния клон на приходната администрация Петя Банкова. Повод за брифинга бе скандалът около източването на ДДС и дейността на ТД на НАП - Добрич. Ревизията в “Медиа информ” ООД е приключила с начисления /допълнително разкрити приходи/. Ревизионният доклад е с дата 17 април 2006 г., връчен е на 28 април 2006 г., а ревизионният акт е издаден на 23 май 2006 г. Задължението не е погасено вече почти три години, съобщи вчера пред журналисти Петя Банкова.

Петя Банкова

Под номер 2659 с дата 7 октомври 2005 г. е направена работна карта за ревизионно производство на фирма “Медиа информ” ООД – издател на “Нова добруджанска трибуна”. Това ечаст от наследството от предишния директор Тошко Тодоров. След стартирането на Националната агенция за приходите аз нито можех, нито законът ми позволяваше да спра ревизионното производство на тази фирма, още повече, че тя не е ревизирана от създаването си, обясни Петя Банкова. Мисля, че всеки трябва да бъде проверяван. Ревизията приключи със сериозни допълнителни разкрития, ревизионният акт беше връчен. Той бе в рамките на няколко десетки хиляди лева. След това започна гаврата, обругаването на моите колеги. От НДТ не спряха дотук. Г-н Димитър Дуков води няколко разговора с мен по личния ми GSM. След него атаката бе подхваната от г-жа Сабина Дукова. В последния ни разговор тя беше драстична: “ Какво правиш? Пратила си ми разни момченца, които ми цитират разни членчета и алинейки. Как смяташ да я караш напред”. Моят отговор беше: “Всички пред закона са равни. Съжалявам, просто си вършим работата, уважаема г-жо Дукова.”. Последваха заплахи от нейна страна: “Наясно ли си какво те чака от сега нататък. Добре си помисли. Просто ще ти е черен животът”. Ние свършихме своята работа – връчихме ревизионния акт. Задължението от десетки хиляди лева не е погасено. Ревизионният акт измина своя път на обжалване и във всички съдебни инстанции до момента той е потвърден, очакваме само решението на Върховния административен съд. Риторичен е въпросът тенденциозно ли е отношението на в. “Нова добруджанска трибуна” не толкова към мен лично, а към ТД на НАП – Добрич. Моята толерантност продължи три години, тя все пак има предел, каза Петя Банкова. Юристи коментираха, че ако задължението не се погаси в 14-дневен срок, Агенцията за държавни вземания трябва да запорира сметките и имуществото на фирмата-длъжник. Въпросът е защо от АДВ не са предприели вменените им от закона мерки и защо не са сезирали прокуратурата за обявяване в несъстоятелност на “Медиа информ” ООД. Справка в информационната система “ДАКСИ” показа, че фирмата, която в момента издава в. “Нова добруджанска трибуна” – “Медиа прес” ООД е с фирмена и данъчна регистрация в Силистра. Посочени са два адреса като седалище на фирмата – в Добрич и в Силистра, на ул. “Отец Паисий” 29. Надяваме се поне жителите на Силистра да се възползват от данъците на фирмата, която издава вестник НДТ.

*****************************

Публикуваме клеветата на Петя Банкова и тиражиращия я вестник "Добруджанска трибуна", за да кажа на читателите на "Нова добруджанска трибуна" и ndtnews.hopto.org че утре /сряда/ престои да разговаряме с нашите юристи и да заведем дело срещу шефката на НАП в Добрич Петя Банкова и срещу в-к "Добруджанска трибуна". Благодаря за доставеното ми удоволствие да заведа тези дела!

Димитър Дуков

ГОРЕЩО ИНТЕРВЮ ВЪВ ВЕСТНИК "ТРУД" НА БИВШ РЕГИОНАЛЕН ШЕФ НА НАП

Кадиев: Исках оставката на Мургина през 2006-а

 

 

 


Сходни връзки

Управителят на “Нова добруджанска трибуна” заплашва директора на | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди