изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:07 EET
Турски пътнически самолет се разби в Амстердам    
По света
Турски пътнически самолет Боинг 737-800 се разби при приземяването си в Амстердам, предаде АФП. На борда е имало 135 души, по последни данни най-малко девет души са загинали, съобщиха холандските власти. Около 50 души са пострадали при инцидента, а състоянието на 25 от тях е тежко.


Според холандски медии очевидци твърдят, че малко преди да достигне пистата, машината се разцепила на три, като от корпуса се откъснали едното крило, един двигател и опашката, съобщи БГНЕС. На мястото на инцидента се стекоха линейки и пожарни коли, а трафикът на летището е напълно блокиран.
Във връзка с разбилия се самолет със 127 пътници и осемчленен екипаж, в централата на турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" в Истанбул бе сформиран кризисен щаб, предаде БТА. Самолетът, който излетял сутринта в 8.20 часа от истанбулското летище "Ататюрк" за Амстердам, е преминал успешно през технически преглед, на който не са били констатирани повреди.
Външният министър Али Бабаджан заяви, че не е имало експлозия в самолета. Засега няма точна информация за пострадалите, добави той. Според генералния директор на турските авиолинии Темел Котил самолетът бил приземен благодарение на умението на пилота - опитен бивш военен пилот.
В Амстердам нямат информация за причината за катастрофата на самолета.
Илхан Каратай, един от спасилите се се пътници, разказа пред ТВ канал Ен Ти Ви, че самолетът се забил в нива, 3-4 км преди да стигне до пистата. Той каза, че аеропланът прелетял с голяма скорост над магистралата, а пред него имало друга машина. Според Каратай самолетът се разцепил на две. Служител на амстердамското летище каза, че няма паника, спасителните работи около магистрала продължават.
Според специалист от турското гражданско въздухоплаване вероятно катастрофата е станала поради гъстата мъгла, а също и заради това, че вятърът над амстердамското летище бързо сменя посоката си.  dir.bg

 


Сходни връзки

Турски пътнически самолет се разби в Амстердам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди