изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:53 EET
Депутат към Станишев: Разпищолихте се с излишъка    
Парламент
Г-н Станишев, не се ли чувствате неудобно, че между Коледа и Нова година се разпищолихте и похарчихте 3 млрд. лева от излишъка, а за здравеопазване отделихте само 80 млн. лв.


Така независимият депутат Лъчезар Иванов се обърна от парламентарната трибуна към премиера Сергей Станишев по време на дискусиите за вота на недоверие към правителтвото на тройната коалиция. Според него по демографски критерии България изоставала по продължителност на живот в Европа. Българите живеят средно с 10 години по-малко от средния европеец. България е на първо място в Европа по честота на болестите на сърдечно-съдовата система. 14,1% е честотата на раковите забавлявания в страната, заяви още Иванов. Според него управлението на тройната коалиция популистки е увеличило вноските за здравното осигуряване през 2008 г.
Дясната опозиция има свой план, който гарантира на българските граждани излизане от кризата и още към средата на следващата година връщане на България на пътя на икономическия растеж и по пътя за Европа. Това заяви депутатът от ПГ на БНД Лидия Шулева по време на дебатите. "Освен т.нар. План "Станишев", в който бодро фанфари звучат, има и друг план без пудра и без грим, с който БНД и цялата дясната опозиция казват на българските граждани, че ние знаем как, можем, правили сме го и пак ще направим така, че прилагайки конкретни управленски мерки ще гарантираме излизане от кризата с възможно най-малки загуби и още към средата на следващата година ще успеем да върнем България на пътя на икономическия растеж и по пътя за Европа", посочи Шулева.
Този вот няма как да успее, така отговори на критиките към правителството зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Лютви Местан. Първо – той се иска от политически сили, които ще повторим с искрено съжаление, избирателят все още не отрежда роля на алтернатива. Второ – ваш проблем е дали ще застанете чинно зад извънпарламентарната опозиция, като предварително и по внушение ще припознаете лидера и й за ваш собствен, заяви Местан. Според него опозицията извън парламента не е полезната за страната. По тази причина пълният мандат на това правителство, на това Народно събрание не е привилегия, а израз на политическа отговорност. А после вероятно през юли не ни остава нищо, освен да разчитате на зрелостта на българските граждани, допълни Местан.
Парламентарната група на НДСВ ще гласува единно против вота на недоверие. И аз като председател на групата ще направя единственото изказване, за да е ясно, че няма да участваме в днешния фарс. Това заяви от трибуната на парламента председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов по време на дебатите по вота на недоверие към правителството. Едва ли има български гражданин, който да не е разбрал, че водените днес политически дебати не сближават позициите ни и не предполагат единодействие дори в разрешаването на най-наболели въпроси, за които е нужно национално съгласие, каза още Моллов.
Мотивите за вота на недоверие са абсолютно несериозни, коментира от парламентарната трибуна министърът на външните работи Ивайло Калфин. Да бяхте преписали някоя статия от вашите любими вестници, каза още Калфин. Идват избори, дръжте се сериозно. Не се дръжте комплексарски, допълни той. Не се страхувайте от самостоятелни решения във външната политика. Давайте алтернативи. Гражданите очакват от вас именно това.  dir.bg
 


Сходни връзки

Депутат към Станишев: Разпищолихте се с излишъка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди