изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:58 EET
Турция ще види ЕС членство през крив макарон, ако не се изтегли от Кипър!    
По света Турция не може да стане член на ЕС, ако не изтегли окупационните войски от Кипър. Това подчерта президентът на Република Кипър Димитрис Христофяс, съобщава "Симерини". Говорейки в Белградския университет държавният глава посочи: "Не сме мазохисти, малки сме, но имаме права и ще ги отстояваме". Христофяс отбеляза, че подкрепата на Кипър на членството на Турция в ЕС не е безусловна.

Турция иска две отделни държави в Кипър, добави още Христофяс.

Държавният глава посочи, че в предварителните си срещи с лидера на кипърските турци Мехмет Али Талят е изяснил основаната на решението, което предполага превръщането на Кипър от единна държава в двузонална двуобщностна федерация с едно гражданство, един сувернитет и едно международно лице и политическо равенство, както определят резолюции на ООН, както и че решението ще принадлежи изключително и само на кипърците.

По думите на Христофяс Турция е представила и една нова позиция за съществуването на два народа - нещо, което препраща към правото на самоопределение на народите и създаване на отделни държави.

 


Сходни връзки

Турция ще види ЕС членство през крив макарон, ако не се изтегли от Кипър! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди