изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:22 EEST
МВР и ДАНС проверяват за имоти над 500 000 лева    
Новини
Държавата ще прави проверки на сделките с имоти на стойност над 500 000 лева, сключени от физически лица за предходната година.


Проверката ще се прави от страна на прокуратура, МВР, ДАНС и НАП, съобщи БТА. Ще се следи произхода на средствата и дали за тях са платени всички данъци.
Проверките ще се правят по график, който правителството одобри. Графикът е за неотложните мерки и действия на кабинета, допълващи Плана за действие по показателите за напредък в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност за периода февруари - май 2009 година. Това съобщи в Министерския съвет Гергана Паси - министър по европейските въпроси. Графикът е приет на вносител. Това ще е публичен документ, но някои неща в него ще бъдат изчистени и затова ще бъде разпространен по-късно, обясни Гергана Паси.
Изпълнението на графика трябва да е систематично, защото са необходими конкретни резултати, каза тя. Паси посочи, че предстоят избори в съдебната система, както и за национален и европейски парламент, но се надява това да не попречи на ритъма на работа.
Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) беше променен през декември, но някои неща в досъдебната фаза остават нерешени, каза Паси. Трябва дебат, за да бъдат изчистени. Трябва да бъде решена и съдбата на следствието, каза още министър Гергана Паси. Спорни предложения по графика почти няма, но има предложения получени вчера от НАП. Дискусионен въпрос са и правомощията на "комисията Кушлев", добави тя. Няма разнобой в правителството по "комисията Кушлев" - има дебат по определени правомощия, посочи министър Паси. Предложенията за промени на тези правомощия бяха отхвърлени през септември и новите предложения, според правилника за работа на НС, могат да се гледат в средата на март. dir.bg
 


Сходни връзки

МВР и ДАНС проверяват за имоти над 500 000 лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди