изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:59 EEST
България е транзитна държава за хероин и кокаин, според доклад на Държавния департамент на САЩ    
По света Вашингтон. Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за трафика и производство на наркотици в света. За страната ни се посочва, че „България е транзитна държава за хероин и кокаин, както и място за производство на синтетични наркотици. На балканския коридор за трафик, България е уязвима за незаконния трафик на наркотици, хора, контрабандни стоки и пари.

Разпространяваният в Европа хероин преминава през България от Югоизточна Азия, през каналите през Северните Балкани, докато използваните за направата на хероин химикали преминават през страната за Турция и Близкия Изток. През България преминават също така кокаин и марихуана”.
„През изминалата година България продължи да бъде основна транзитна държава за хероин и кокаин. На второ място, в страната се произвеждат синтетични наркотици, което продължава да бъде проблем. Канабисът е бил най-използваният наркотик в страната, следван от синтетичните опиати. Според неправителствени организации и международни наблюдатели, в България продължава да се произвеждат синтетични наркотици, и има сведения, че някои незаконни наркотични средства се произвеждат от фармацевтични компании”.
„Правителството на България продължава да прилага петгодишната Национална стратегия за контрол на наркотиците, приет от Министерски съвет през 2003 г.”
http://focus-news.net/

 


Сходни връзки

България е транзитна държава за хероин и кокаин, според доклад на Държавния департамент на САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди