изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:51 EEST
Бойко Борисов: Резултатите от частичните местни избори днес са добър отговор на социолозите    
Политика София. Резултатите от изборите в с. Мусомище, гр. Раковски и с. Владая са очаквани и това е един добър отговор на партийните социолози и политолози. Защото това са различен тип населени места – и в с. Мусомище, и особено в гр. Раковски, където нашият кандидат победи една обща коалиция от БСП, ДПС, „Атака”, които работиха срещу нас. Това коментира пред Агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След проведените днес частични местни избори в тези три населени места по предварителни данни според Борисов печелят кандидатите на ГЕРБ.
Това са последните избори преди изборите за национален парламент и за евродепутати, така че смятам, че те са един добър старт за нас. В случая много благодаря на г-н Мартенс за подкрепата, която ни оказа. Той лично посети гр. Раковски и се срещна с обществеността там, коментира Борисов. По думите му тази среща е повлияла за изборния резултат. „Хората гледат доста по-прагматично и това, което е важно за следващите години за тях е кой ще докара еврофондовете и ще ги даде на българските фермери, земеделци, тютюнопроизводители”, каза още лидерът на ГЕРБ.
Юлиан ХРИСТОВ
Иван Антонов е новият кмет на община Раковски
28 февруари 2009 | 21:51 | Агенция "Фокус"
Раковски. Иван Антонов е новият кмет на община Раковски, съобщиха от Общинската избирателна комисия, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”. Кандидатът на ГЕРБ води с убедителна преднина от около 1000 гласа срещу независимия кандидат Петър Антонов, който бе подкрепен от БСП, съобщи председателят на ОИК Минка Гочева.
Все още изчисляваме, а цифрите ще станат ясни след 22.30 часа, каза Гочева.
Около 43% бе избирателната активност по време на днешния балотаж за избор на кмет на община Раковски. Това са около 9 780 от общо 23 000 избиратели. Десет жалби постъпиха в Общинската избирателна комисия в изборния ден, но те останаха без разглеждане, тъй като бяха обявени за неоснователни без да е приложен към тях доказателствен материал като снимки или свидетели. Към края на изборния ден в ОИК бяха доставени два аудио диска, които предстои да бъдат разгледани по-късно, каза председателят на ОИК Минка Гочева.
Изключително напрегната бе обстановката в общината сутринта, когато от щабовете обявиха, че в 18-та секция в село Стряма, е имало сбиване, което е тръгнало отвътре в секцията и след това е продължило навън. По късно от полицията и от ОИК отрекоха това.
Цветана ТОНЧЕВА
Иван Антонов от ГЕРБ спечели кметската надпревара в община Раковски с убедителна преднина
28 февруари 2009 | 23:22 | Агенция "Фокус"
Раковски.Кандидатът на ГЕРБ Иван Антонов води с 2606 гласа опонента си - независимия кандидат Петър Антонов, в кметската надпревара на община Раковски, съобщиха от ОИК, предаде кореспондент на Агенция “Фокус. Иван Антонов е събрал 6 303 гласа от общо 10 000 избиратели, които са заявили вота си днес. Избирателната активност надхвърли 45% в последните два часа на изборния ден.
10 жалби за нрушения на изборния процес постъпиха в Общинската избирателна комисия, но те останаха без разглеждане. ОИК ги обяви за неоснователни, тъй като липсваше доказателствен материал към тях. Към края на изборния ден в ОИК бяха доставени два аудио диска, които предстои да бъдат разгледани утре, каза председателят на ОИК Минка Гочева.
Изключително напрегната бе обстановката в общината сутринта, когато от щабовете обявиха, че в 18 секция, в село Стряма, е имало сбиване. По късно от полицията и от ОИК отрекоха това.
Цветана ТОНЧЕВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов: Резултатите от частичните местни избори днес са добър отговор на социолозите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди