изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:26 EEST
Цветан Цветанов: Разбирам болката на г-н Мутафчиев за разгрома на изборите в Раковски    
Политика София. 24 часа след изборите в Община Раковски, разбирам болката, която изпитва г-н Мутафчиев за разгрома на изборите, защото разликата между техния кандидат и кандидата на ГЕРБ е 2000 гласа. Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Днес, когато политиците говорят, трябва да поискаме прошка към избирателите и предполагах, че думите, които г-н Мутафчиев изрича, ще бъдат за прошка на българския народ за невъзможността страната ни да се възползва от европейските фондове, за корупцията и непрозрачното управление на тройната коалиция”, допълни Цветанов.
По думите му - ромските махали са получили сериозна подкрепа от безпринципната коалиция „всички срещу ГЕРБ” и коалицията е била „Атака”-ДПС-Рома-БСП. От изброените партии, които подкрепиха кандидата на БСП, излиза, че властването и купуването на гласове в ромските квартали би могло бъде само на тези, които представляват част от тази общност. Нека г-н Мутафчиев да обясни и да каже на хората от Община Раковски какво направи като депутат за развитието и просперитета на Община Раковски, при положение, че няма инфраструктура, нито съответната атмосфера и позиция, в която гражданите да чувстват, че са подкрепени от държавата. Жителите на Община Раковски избраха по-добрия кандидат и това е Иван Антонов, който ще защитава интересите на всички жители на общината, независимо от тяхната етническа или политическа принадлежност”, подчерта Цветанов.
Според него няма изградена система за купуване на гласове. Цветанов посочи, че общината е посетена три пъти в последните 2-3 седмици от представители на партията. „С посещението на г-н Вилфред Мартенс хората получиха една истинска сърдечна подкрепа от него и от лидерите на ГЕРБ”, смята Цветанов.
„Нека г-н Мутафчиев да обясни за поведението на председателя на общинската избирателна комисия г-жа Гочева, която вчера не допусна да се снима и да се документира целият изборен процес. Ако той е бил демократичен, тя е трябвало да съдейства за това нещо, а не да го забранява, за да може хората да добият истинска представа за това кой какво е направил. В случая приказката на г-н Мутафчиев прилича малко на „крадецът вика – дръжте крадеца”.
Цветанов каза, че от ГЕРБ са сезирали ОИК за всички нарушения, които са направени от страна на БСП. Изборът в Община Раковски показа ясно местното съотношение на водещите политически партии – ГЕРБ и БСП. То е 60:40 в полза на ПП ГЕРБ. Искам да пожелая успех на кмета на Община Раковски и съм убеден, че днес, когато това правителство и г-н Мутафчиев, като избран депутат от този регион не направи нищо за общината, ние поемаме ангажимента да не делим общините в едно бъдещо управление на наши и ваши, а да работим за просперитета на българските общини, независимо от политическата принадлежност на съответните кметове”, каза Цветанов. По думите му след изборите, когато болезнено се приема една загуба, джентълменско е да поздравиш победителя и да кажеш, че ще направиш всичко възможно да съдействаш да реализира проектите, изработени от общината, за да може тя да получи ресурс от държавата или от възможността да се възползва от европейските фондове. „По-добре е г-н Мутафчиев да осъществи необходимия конструктивен диалог с кмета на Община Раковски и да потърси формата и начините държавата да подпомогне изоставащата община, която има сериозни проблеми”, каза Цветанов.
Людмила СПАСОВА
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Разбирам болката на г-н Мутафчиев за разгрома на изборите в Раковски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди