изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:57 EEST
Кметът на Женева: Борисов да не си сменя работата    
Новини
Голяма част от медиите в България са изкупени от ДПС, заяви днес столичният кмет Бойко Борисов по време на срещата си с кмета на Женева, който ще встъпи в длъжност през май, Пиер Моде, предаде БГНЕС. Борисов призова ДАНС и прокуратурата да разследват произхода на парите, с които партията на Ахмед Доган си “пазарува медии“.


Кметът на Женева Пиер Моде каза от своя страна, че се надява Борисов да не заеме друг пост, “защото Женева има желанието да продължи да работи с него“.
Бойко Борисов съобщи още, че е изпратил покана на министър-председателя Сергей Станишев заедно да направят първа копка на завода за битови отпадъци между 3 и 7 април т.г. Той допълни още, че общината ще получи за строежа на завода безвъзмездно пари от европейските фондове. Водени са разговори с Европейската инвестиционна банка за съфинансиране.
Борисов допълни, че инсталацията за сепариране в момента обработва около 55 процента от дневните отпадъци в София.
Кметът определи като вандалски действията на концесионера по чистата “Новера“ при демонтирането на кошчетата за боклук по спирките, където са “оставени колци“. Той заяви, че действията на “Новера“ максимално затрудняват както общината, така и работата на другите две фирми. Според него това става с явното поощряване от медиите на “мандатоносителя (ДПС – б.р.)“. Борисов обясни, че на 4 март общината ще търси начин да осигури необходимите кошчета.
Кметът на Женева сподели, че неговият град също е имал проблеми с отпадъците при смяна на концесионера. Той очерта като основни проблеми за София договорът с с концесионера отпреди 10-15 години, който не позволява необходимата гъвкавост и определи като много важно овладяването на извозването на отпадъците. Пиер Моде заяви, че твърде много частни интереси затрудняват почистването на българската столица.  dir.bg
 


Сходни връзки

Кметът на Женева: Борисов да не си сменя работата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди